Avesta 28/12

Nu är jag hemma i Dalarna och Avesta igen... vilken härlig känsla det var att få komma hem och krama om sin älskling!! <3 Saknat han riktigt mycket nu när jag varit hemma i Jämtland.

Hemresan gick bra förutom att jag körde lite fel och hamna i Edsbyn.. haha, men vad gjorde de när jag kom hem och vi kom fram till att det bara blev en omväg på typ en mil eller nått.
Blev en fika med Emil på stan, sen tillbringade vi en timme på Dressman i ett försök att försöka hitta en kostym, mössjakt hade vi också, dock utan resultat. Men kostym hittade vi iaf.
Hyrde Transformers (den nyaste) och till den blev det pizza. Skönt att bryta av all julmat.

Imorron blir det en sväng på stan igen och sen är det hundvakt som gäller ute i byn. Får ta med skolböckerna och sitta där ute och plugga.

Nyårsplanerna ser ut att kunna gå i lås =) 
Ska se om jag hittar något snyggt och förhoppningsvis på rea imorron, annars får det bli något man redan har.

Igår gick jag en riktigt mysig promenad tillsammans med Ida =)
Runt -14, trevligt sällskap, frisk och härlig luft och solen som försökte tränga igenom en springa i molnen. 
Ja det var verkligen en sån härlig dag =) Och alltid lika trevligt att gå med Ida!!

Här är lite kort från julafton i Grötom tillsammans med släkten

     

   

 

 

 


God Jul

Idag är det julafton..=) Årets längsta dag enligt mig, men samtidigt en av dom mysigaste! Hoppas på en bättre jul än i fjol och det verkar lovande än sålänge.

Nu väntar grötfrukost med familjen och sen ska det duschas och fixas innan vi åker upp till Häggenås och firar jul med släkten!! =) UNO-spel väntar, tradition på jul hos oss..=) Men alltid lika roligt!!


GOD JUL till er alla!!! Hoppas ni får en riktigt bra julafton!!




Uppesittarkväll

Bara syster kommer hem från jobbet blir det mat.... flygande jacob.. så himla gott =) Känns skönt att slippa julmaten, den äter man nog av ändå resten av jul helgen.

Jullunch med jobbet idag, alltid lika trevligt att träffa allihop..=) Saknade dock, Stefan, Ny Ullis, Markus och Roger.

Sista julklapparna är fixade nu, bara inslagningen kvar... Ska göra mozartbollar sen också.. men först mat, annars äter man sig mätt på julgodis. Mamma och syster ska göra knäck. =)

Sen är det uppesittarkväll...Känns dock lite tråkigt att man inte är hemma hos Åke och kan umgås med alla där, dom verkar alltid ha så mysigt på sin uppesittarkväll.

Nu när jag kom hem från stan klädde jag och pappa julgranen.. den blev jätte fin..=)


Dags att steka bacon nu. tjing!!


Tisdag 22/12

Nu är det dags för mig att dra mig in mot stan för middag tillsammans med Sofia. =) Tacos står på menyn, ska bli riktigt gott, var länge sen jag åt tacos nu.

Sen ikväll blir det fika hos Jannike tillsammans med resten av alla vänner. Det är så himla bra med såna här kvällar när alla kan och man hinner träffa alla på ett och samma ställe.. =) tycker inte riktigt att tiden vill räcka till om man ska träffa alla under olika tillfällen.

Snart julafton är det också.. längtar!! Vill ha lax och sill och ägg och skinka såklart =) Den enda som saknas är älsklingen som är hemma och firar jul där. Men på nyår får vi vara tillsammans igen...=)

Synd bara att man missar att klä julgranen hemma som dom skulle göra i kväll som det verkade, men jag litar på pappsen så det blir säkert bra ändå..=)

Ha en trevlig kväll!!!


Julklappsinslagning

...nu sitter man här hemma i lght och har äntligen fått massor med snö och julkänslan infinner sig mer och mer.. Härlig känsla =)

Imorron har man sista lektionen innan jullovet.. känns jätte skönt..=) Har en överraskning till världens bästa pojkvän att jag inte kommer åka hem till jämtland förren på fredag morgon. =)
Så vi får mysa sista kvällen tillsammans iaf..=)
Nu ikväll har har varit med sin bror till stockholm, för Krister skulle sitta med i webbsoffan på nitroz.se
Har tyckt det varit lite tråkigt att han inte varit hemma men nu känns det bättre eftersom man blir hemma imorron kväll..=)
Tur man har en klok pappa som övertalade en och åka på fredag morgon istället. =)

 
Har nästan slagit in alla julklappar nu...bara två kvar och sen ska man packa ihop lite inför hemresan...
Det lär väl se ut som man ska flytta hem eftersom man ska va hemma i tio dagar. haha




Glöggkväll

Efter en eftermiddag full med bak av pepparkakor och lussebullar har vi nu haft en riktigt trevlig glöggkväll med Daniel och Kristin...=) Testade Tinda glöggen med vitchoklad och lime.
Var lite skeptisk men den funkade faktiskt, även om jag tror att jag hellre föredrar den vanliga glöggen som ger en mer julkänsla.



Åke har varit jätte duktig och bakat nästan halva pepparkaksdegen..=)

Imorron blir det lite julstädning och tomtar och sånt ska upp.. ska bli skönt med riktig julstämning i lght...=)


Bakdag

... nu kommer Åke hem om knappt 1½ timme och då blir det först en sväng på bolaget och köpa glögg och sen blir det lussekatter och pepparkaksbak..=) Vi ska baka, julpynta och mysa hela kvällen.. =) Ser verkligen framemot det =)
Nu börjar det ju faktiskt bli dags att börja sätta upp lite tomtar och andra julgrejer..=)

Nu har man bara fyra dagar kvar i skolan innan det är jullov..
Åker nog hem till jämtland på torsdag eller fredag och blir hemma lite mer än en vecka.. ska bli skönt men usch vad jag kommer sakna min älskling som blir kvar här hemma.


Ska styra upp en glöggkväll med Jannike och dom... den årliga traditionen..=) Viktigt viktigt!!
Ska jobba lite också men mest bara mysa med familj släkt och vänner!!

Hoppas Ida är hemma så vi kanske hinner med en promenad..
Carrobarro vill jag också träffa eftersom det inte blev av sist...
Och min Sofia vill jag också hinna träffa!!
Pulkåkning med Annicka och dom vore ju också kalas om man hann med..=)
Fikadejt med Johnny står också på schemat!!

Måste fixa sista julklapparna också..=) men det hinns väl med till veckan skulle jag tro.

Skidskytte på tv... Sverige i topp =) ACO och Jonsson!! Härligt tjejer!!
Synd barta att snön som kommer där dom åker inte vill komma och snöa här hos mig..
Man blir så less på att titta ut på gråa och tråkiga plusparkeringen!! BLÄ!!! Nej hem till snön över jul!!

Grattis till Jannike som klarade engelska B =) Bra jobbat gumman!!

Usch...

....blir så less när man äntligen ska ta sig i kragen och va lite duktig och plugga.. men då förstår man inte vad det är eller hur man ska göra...morrr och inte förstår man nått mer av exempel i boken eller facit.. då är det verkligen inte skoj. Har iaf hittat lite information om Lindex som jag ska skriva en butiksanalys om.

Söt har varit och kört gocart ikväll..=) han vann och nu är dom på kingen och äter middag..=)
Själv sitter man här och sliter snart sitt hår för att man inte får till det.. =/

Ska iaf göra mig en tunnbrödstut med skinka och en kopp chaite sen för jag tycker faktiskt jag förtjänar det!! Jag har ju faktiskt försökt och förstå vad det är jag ska göra...

Sen blir det nog tidig ikväll så man kommer upp imorron.. annars får man börja kliva upp med Åke.. alltså kl 05.00 vilket inte känns allt för lockande.

Valbo igår gick rätt bra.. fixade några klappar men lite småplock är det kvar.
Imorron ska jag göra pepparkakasdeg för på fredag eftermiddag blir det julbak med lussebullar och pepparkakor =) sen glögg på kvällen!! ME LIKE!! Bara snön fattas!!!


Jag önskar mig en vit jul av tomten!!


Lit

Har varit hemma i Lit i helgen.. mysigt.

Åkte upp igår efter omtentan... sen blev det dans på furan med syster och mamma..=) Blender.
Det var skoj.. känns som det var länge sen man var på dans...så det var roligt.. ser verkligen framemot dansen i Häggenås i januari =)

Idag har vi bakat tunnbröd, jag, syster, mamma mostrarna och kusinerna.. alltid lika roligt och alltid lika gott.. Nu ska jag och älskligen njuta av tunnbröd imorron när jag kommer hem..=)
Dock ska två paket sparas tills julafton, så dom kan äta tunnbröd då =) Det ska vara hemmagjort tunnbröd på julbordet, det är lika viktigt som julskinkan tycker jag.

Nu ikväll har vi haft pyssel kväll jag mamma och syster medans det var pappas tur och åka på dans.
Har gjort ljus och julkort.. hann med fyra stycken... skoj skoj..=)
Nu tas grejerna med ner så jag och tjejerna kan pyssla i helgen..=)

Jag hoppas verkligen att jag klarade den här omtentan.. känns jävligt osäkert, men som sagt jag hoppas hoppas att det gick vägen.

Ska försöka komma iväg hemåt i en bra tid imorron så man kanske hinner iväg på lite innebandy.. risken är dock att man blir kvar hemma lite längre.

Lär ju prata julklappar med mamma och pappa innan jag åker också...på tisdag väntar ju julklappshandling i Valbo och jag hoppas verkligen att jag blir klar med alla då..=)

Nej nu väntar sängen..trött efter att ha sovit lite lite.. uppe tidigt i fredagsmorse sen uppe sent på kvällen.. hyfsat tidigt uppe imorse och nu är klockan midnatt och john blund börjar visa av sig.

Haft iaf börjat få lite julkänsla nu.. snö ute, glögg, årliga tunnbrödsbaket innan jul och julpyssel =) ME LIKE!!
Hoppas att det är minusgrader när jag kommer hem imorron.. skulle dock bli plus igen vilket känns skit nu när vi haft några dagar med runt -5 iaf =)

Godnatt


Min lediga dag

...började dagen med att kliva upp kl 7. Vi hade tvätt tid idag så jag lämnade kvar älsklingen i sängen och började tvätta. Hann med fyra maskiner och gå en promenad innan det var dags att åka ut i byn och umgås lite... blev kaffe hos Kristina och Tilde och lunch inne hos svärfar. Sen var det dags för Åke och åka på jobbet och jag fick börja plugga inför tentan på fredag... gick väl sådär..nu gäller det ju bara att komma ihåg hur man räknade.. haha men jag får fortsätta träna imorron. 
Blev lite kikande på skidskyttet också..=)


Nu har jag tröttnat på att plugga och har kikat lite på nätet.. tänkte se om jag hitta på några snygga julkort så man får lite inspiration till helgens pyssel med mamma och syster. =)
Ska pyssla nästa vecka med tjejerna det ska bli riktigt roligt!! =)

Bästa ögonblicket idag var nog när man kollade på termometern imorse och det stod -6,4 grader  JIPPI!!! Äntligen kommer lite vinterkänslor!! Hoppas det håller i sig!!
Sån fin dag... blå himmel, sol och minus grader!! MARINA GILLAR!!



RSS 2.0