Lördag 30 Oktober

Idag är det lördag, Åke har jobbat och jag skulle sitta hemma och plugga var det tänkt, men inspirationen har verkligen inte flödat. =/

Tog mig en liten sovmorgon till kl 9 sen klev jag upp och åt frukost medans jag kika på Festival. Sen satte jag mig här vid datorn och där jag jag suttit tills nu känns det som. Har faktiskt läst igenom våran affärsplan som vi gjorde klart igår, så nått vettigt har jag faktiskt gjort. =)
Fick lite inspiration till att göra julkort, men de hela sluta vid en beställning från Panduro på diverse grejer. =)
Kul när de kommer, mindre kul för plånboken. haha

Ringde Annicka och surra bort en stund också, så långt emellan gångerna man pratar med henne nu.
Varför tar man sig inte bara tid att ringa och surra bort en kvart lite oftare? Varför vänta flera veckor/månader mellan gångerna? Borde de inte va roligare att allmäntsurra lite oftare än att bli fast i telefonen flera timmar åt gången?

Nu borde snart Åke komma hem så då blir de en sväng på stan. De är höstmarknad så de blir väl en runda på den och sen satsar vi nog på en promenad. =)

Nätverksperspektiv....

...och synsätt hit och dit, usch något halv less på marknadsföring just nu faktiskt. Suttit med det typ hela dagen..=/ Men men, tenta nästa vecka så man får bita ihop en vecka till.

Tog en välbehövlig fikapaus nu vid fyra tillsammans med Frida. Synd Elin inte hann komma bara. Nya fikaförsök på måndag =)

Nu blev precis makaronipuddingen klar så nu blir de middag. Ny energi behövs så man orkar sitta en stund till ikväll. Ska ju ha frågestund imorron så då kan de va bra att ta reda på vad man inte kan.
Sen blir de fortsatt plugg hos Johanna imorron också, göra klart affärsplanen. Ska bli himla skönt.


28 oktober



Igår fyllde pappa år!! Stor grattis till han! =)

Själv hade jag hoppats på fint väder igår, men de var en grå och halvtrist dag faktiskt, som avslutades med regn på kvällen. Men de va skönt att de var uppehåll under dagen iaf. =)
Pluggade på förmiddagen och vid lunch åkte jag med Kristina ut till byn för att vara barnvakt till busan några timmar. De gick jätte bra! Hon var så snäll och duktig! Vi va ute och lekte och tog med oss Tipex och svärfar på en promenad. =)
Sen bjöd svärfar på middag och därfter åkte jag, Kristina, Ida och Linn upp till Skokanonen för att se om vi hitta nå skor och sen en sväng till Franzens som hade tjejkväll, nå shoppat blev de dock inte.
Ut till byn igen där Åke sålt våran/hans ena bil. Tur hans moster va ute på besök så vi slapp gå hem i regnet ;)




De var gårdagen de, idag är man uppe med tuppen igen och tanken är väl att man ska va duktig och plugga hela dagen. Ska fika med Elin och Frida vid fyra så då har man nått att se framemot bland affärsplaner och marknadsföring. =)

Have a nice day =)


Helgen är över...

...och snabbt gick den också, tyvärr =(
Men har iaf varit riktigt trevligt att ha Jannike och Sofia här =)
Igår satsade vi på en utekväll för att introducera östersundarna i Avestas uteliv, tyvärr blev väl kvällen kanske inte riktigt som vi tänkt oss när vi kom ut, nått skumt, verkligen jätte dåligt band spelade punkmusik på Kingen. Inget som föll oss i smaken precis, men Jannike fick en skiva iaf =)
Men förfesten var trevlig iaf =)

Promenaden i Lördags



Förfesten




Nu ikväll hade jag hoppats på lite innebandy, men vi blev bara fem stycken anmälda så de blev ingenting av med det =( Nya tag nästa vecka.

Imorron blir de plugg med Johanna hela dagen, förskylningen börjar släppa vilket känns jätte skönt, men tror jag kommer att få stå över träningarna dom här två veckorna eftersom jag har sjukt mycket att göra i skolan. Redovisningar och tenta. Jag som inte ens börjat plugga till tentan. =/ Inte bra!


Party Party =)



Östersundarna är på besök så ikväll ska vi introducera dom i Avestas uteliv =)
Macke kom precis och ska hålla oss sällskap..=)

Hoppas många i laget stannar ute på Kingen ikväll också. =) Självklart så blev avslutnings/lagfesten ikväll. Men man kan inte va med på allt, även om det varit himla roligt att köra lazerhallen och middag ute.
Men vi har gått en sväng på stan idag, jag shoppade en LILA mössa och sen gick vi en promenad, upp till hästen för att Jannike skulle få ta kort på DALAHÄSTEN! =)


Ha en super kväll!! Puss

 


Plugga plugga plugga plugga

känns lika med stressa stressa stressa, vilket inte alls känns nå vidare. Fortfarande små förskyld, fryser typ hela tiden, vilket jag tror beror på att jag har dålig blodcirkulation i kroppen, kanske för att jag inte tränat och rört på mig som jag skulle vilja dom senaste veckorna. =/ Dessutom är jag trött hela tiden, blir så less på att inte riktigt veta vad det beror på, om de är förskylningen eller nått annat. Går ju och lägger mig tidigt, sover bra på nätterna men är ändå sjukt trött när Åke åker på jobbet, sjukt trött när min väckarklocka ringer, trött på dagarna, trött när jag kommer hem, trött på kvällarna.... Marina är helt enkelt trött!


I veckan har vi pluggat varje dag och jag har i princip suttit varje dag när jag kommit hem, känns som man har ett väldigt roligt liv och Åke måste tycka att han har världens trevligaste sambo. Haha
Men imorron hoppas jag att vi blir klara med arbetet så man kan åka hem, städa och fixa och dona innan finbesöket kommer. Jannike och Sofia kommer nämligen ner och hälsar på oss i helgen. Ska bli skönt med ett avbrott i pluggandet, även om jag har dåligt samvete för att stackars Johanna fått jobbat med affärsplanen själv hela veckan. Förlåt Johanna!


Nä nu lägger jag ner för idag och tar nya tag imorron! Godnatt


Marknadsundersökning

Idag har jag pluggat med Maria och Linnea hela dagen, vi har kommit en bit på väg med marknadsundersökningen så det känns väldigt bra. Imorron blir det nya tag innan föreläsningen.
Men jag är helt slut i huvudet efter att ha pluggat hela dagen men nu hörde jag att vattenkokaren var klar så nu blir de te, mys och tv. =)
Känner att det är väldigt mycket i skolan just nu och ha lite smått dåligt samvete för att jag inte kommer hinna plugga nått med Johanna med våran affärsplan. Men får ta det på kvällarna istället, vill ha så mycket skola som möjligt borta innan fredag, för då får vi finbesök från Östersund. =)

Ha en trevlig måndag kväll!!


Affärsplan

Idag känner jag mig faktiskt duktig, kom ur sängen vid halv sju, åt frukost, gick en promenad, gjorde iordning kaffe och sen har jag i princip pluggat hela dagen. Affärsplan har stått på dagens schema. Och det har inte varit lätt. Men det har iaf gått bättre än vad det gjorde igår när jag och Johanna skulle plugga, då gick det trögt. =/
Kändes som vi inte riktigt visste i vilken ände vi skulle börja. Men idag har det släppt lite grann iaf. =)

Nu tycker jag att Åke ska ta och komma hem, han är och handlar och tvättar bilen, han är så duktig, allt för att jag ska få plugga i lugn och ro, all kärlek till han!! <3
Men nu är jag faktiskt less på allt som har med affärsplan att göra för idag så nu får han gärna komma hem så vi kan fixa ihop lite middag, magen börjar knorra.

Måste gå in och boka min tågbiljett också, för på lördag bär det av ner till Uppsala för att hälsa på
min ängel Karolin!! =)
Ska bli jätte roligt, det känns skönt att ha nått att se framemot när man sitter med skolan upp till halsen. !! =)

JAAA nu kommer Åke!! MAAAAT!!!


Dagen citat:
Vänd ditt ansikte mot solen. Då ser du inte skuggorna.


Some days are like that

Idag känner jag faktiskt att jag varit rätt duktig med pluggandet. Med tanke på hur det varit dom senaste veckorna. Börjar få mer och mer koll på internationell marknadsföring, det känns bra.
Pratade med mamma igår, funderar på om jag inte ska åka hem efter att tentan i skriven iaf, hade planer på att inte åka hem förren sista helgen i november, men jag åker nog hem första också. Hoppas ju att jag får med min Åke också. =)

Helgen har varit rätt lugn, Åke var på ölmässa och jag var till byn en sväng i lördags och sen åkte jag hem till Anna och hade tv-spelskväll. Jag var en eviga trean, men roligt var det =)
Igår längtade jag efter julen och gjorde julkort, lite tidigt kanske, men skönt att börja i god tid och inte dagen innan man ska skicka, haha
Blev lite film också innan Åke kom hem, sen åkte vi ut till byn och fick oss lite kaffe och kaka, Ida hade bakat. =)

Nu kommer Åke snart hem från jobbet. Då blir det en sväng på Coop för att handla, sen göra middag, baka matbröd. Skulle vilja ut och springa, men kanske ska ta de imorronbitti. Återstår att se. 
  


Förskyld

Börjar bli lite smått less på den här förskylningen nu faktiskt. Känner att jag varken har ork, lust eller motivation till någonting alls, så att kroppen, halsen och näsan inte heller är på topp bättrar ju inte direkt på situationen. Idag har iaf min underbara Åke fixat middag, fläskpannkaka, medans en annan låg och halv sov på soffan. Blev så sjukt trött när jag kom hem från skolan. Tur de finns nån som styr upp köket när man själv inte orkar. =)

Imorron ska jag åka till Falun och plugga med Johanna. Vi ska göra klart marknadsföringen, fixa en liten komplettering och börja med affärsplanen. Blir stressad bara jag tänker på allt vi har kvar att göra i skolan. =/
Känns som tentor och redovisningar kommer närmare och närmare..=/

Skulle vilja gå en promenad, men vädret är så tråkigt ute, har typ regnat hela dagen, så det känns som jag ska stanna inne, dricka kaffe och se till och bli frisk. Kika lite tatueringar kanske..=) 


Vecka 2

Nu är jag inne på min andra vecka i utmaningen, den här veckan ska jag gå 2000 trappsteg, så det är ju tur vi bor på tredje våningen. =)
Sen ska jag testa någon ny ingrediens eller recept och det gjorde vi idag. Fick ett tips från Anna om fläskkotletter med smakrik svampsås och det var jätte gott. =) Receptet finns på arla.se
Tack så mycket för middagstipset Anna!

Min fina Ida ringde idag också, blev så glad. Det är så synd att vi bor så långt ifrån varandra, hon i Åre och jag här nere i Avesta. Hade varit så roligt om vi bodde närmare varandra så vi kunde ses och träna, gå promenader och bara surra massa tok. =) Ska försöka komma förbi Åre nästa gång jag kommer hem. =) Saknar!!

Nu blir det te och lite mys i soffan med tända ljus tillsammans med sötnosen.


Att vara systrar och vänner är dubbel lycka

Nu har syster åkt hem, med tanke på att klockan är efter 21 så har hon klivit av tåget hemma i Östersund nu. Det har varit himla roligt att ha henne här nere nu några dagar, blev tomt när hon åkte idag.
Men vi har hunnit med en hel del när hon varit här, shoppingtur i Falun och Borlänge, födelsedagskalas för Åke, födelsedagsfest, slö söndag med kortspel, tv och skräpmat, och i måndags var vi och lekte modeller på The Studio i Västerås. Det var riktigt roligt och när vi kom hem, sminkade och fixade i håret såg vi ut som änglar. =)
Idag blev det en långpromenad och sen tog vi och lekte lite med kameran och tog lite höst bilder. =)

The Studio





Höstpromenad med massa tok =)




Syskonkärlek <3


Sammanfattning vecka 1

Tänkte att jag skulle göra en sammanfattning om hur min första vecka i 6V utmaningen har gått. =)


21,3 km av totalt 150 km (promenader och cykel)
0 träningspass av totalt 30
2 min och 51 sek i plankan av totalt 60 min
60 st armhävningar av totalt 500 st
2 min och 33 sek jägarvila av totalt 20 min
0 intervallpass av totalt 40
0 stretchpass av totalt 6 (får göra dubbelt vecka 2)

Kände mig så taggad när första veckan startade, men såklart så åkte jag ju på halsont som sedan bröt ut i en förskylning, vilket inte alls känns speciellt bra. Nu har iaf halsen gett med sig, men näsan rinner istället så jag hoppas det ger med sig snart det också.
Har försökt mig på en del promenader iaf, men känns så tråkigt att kroppen inte känns så sugen på något annat. Jag hoppas det som sagt ger med sig snart så man kan komma en bra bit påväg under vecka 2.

 


Hel dag...

Något trött idag efter att ha kört till gävle inatt och hämtat syster. Men nu är hon äntligen här och vi har gjort en hel dag i Falun och Borlänge. Hade seminarium idag så det stod först på schemat. Sen åkte vi ner till centrum i Falun och gick runt en sväng där och kika. Köpte äppelte, det är verkligen supergott =)
Syster shoppade ringar som det senare var jag som fick och hon fick mina som jag köpt vid ett tidigare tillfälle. Haha, vi hade köpt samma storlek men ändå kunde inte Lena ha dom som hon köpte. Tur hon kunde ha mina så vi bara kunde byta.
Sen drog vi iaf vidare till Borlänge för en sväng på Kupolen, blev en fika och sen blev det mer shoppat, bland annat ett par skor. =) Syster köpte lika.. haha nej vi är inte alls tvillingar ;)

Väl hemma hade Åke börjat med maten, blev ugngrillad kyckling, ris, sås och sallad. Mums. Kristina kom och gjorde oss sällskap och sen dök resten av Åkes familj upp för att fira han i förskott. Så lite tårta har det blivit också, som Åke bakat helt själv, han är en riktigt duktig tårtbakare för den blev supergod =)

Nu har alla åkt hem och vi väntar på att Emil ska dyka upp. Själv börjar jag känna att John Blund är och knackar på, men ska nog hålla mig vaken en stund till.


RSS 2.0