Julen hemma

Julen hemma var super mysig :-) och dessutom innehåll den SNÖ och det är väl trots allt en väldigt viktig del av julen. Det tycker iaf jag.


Julafton

Magen är mätt efter all julmat och klapparna är öppnade. Är väldigt nöjd med allt jag fick, hade visst varit väldigt snäll i år. :-)

Här ser ni vår fina gran och alla klappar. :-)


God Jul


Önskar er alla en riktigt God Jul !!

Vi ska åka och fira jul med släkten uppe i vårt hus i Grötom. =)

Glögg, julfika, julgran, god mat, julmust, klappar, kortspel, Kalle på Tv,
promenader och trevligt sällskap


Dan före doppare dan

Sitter på jobbet och ska strax ut och jobba igen efter min lunchrast. Bara två timmar kvar nu sen lämnar jag mina fina arbetskamrater och tar julledigt :-) blir hem och panik packa eftersom jag inte orkade göra det igår. Och sen bär det av norrut :-)

Riktigt lugnt på jobbet idag före vara den 23. Kanske kommer rushen senare i eftermiddag, men då har jag nog slutat och behöver inte bry mig. Haha


Julklappsshopping

Igår tillbringades hela dagen i Västerås för shopping av julklappar. Fortfarande några kvar och dem ska jag försöka fixa idag. =) Min måndag ska nämligen tillbringas i Valbo tillsammas med Sofia.
Äntligen ska vi ses!! LÄNGTAR!!


Julkort

Idag har jag en pysseldag och sitter och gör julkort. :-) Gillar att pyssla och tycker det är roligare att skicka egen gjorda julkort än att skicka vanliga tråkiga massproducerade.

Synd att inte Jannike är här, när jag bodde i Östersund brukade vi göra julkort tillsammans :-) Brukade bli massa tok och skratt!


Hemtenta

Sitter framför datorn med en kopp te och tjocka kursboken på varsin sida om mig. Skriver på "hemtentan" och försöker komma nån vart...går sisådär. Känns svårt att riktigt veta vad man ska skriva om, vill skriva nått bra så jag slipper skriva om. Nåja, har iaf fått ihop en sida kladd på svenska nu, bara två sidor kvar att skriva och sen ska man ju översätta allt till engelska också. :-/

Nu har vi bara en föreläsning kvar sen är det julledigt ända tills den 17 januari, fatta vad gött =)  Dock ska vi skriva ihop en affärsplan i e-handel på minst 15 sidor så man har väl de man ska göra trots allt.

Förresten vilken j*vla piss väder det är ute, halt och regn, blött och j*vligt!! GE MIG SNÖ!! OCH EN VIT JUL!!
Funderar allvarligt talat på att köpa såndär frostspray som man sprayar på fönstret så det ser ut som frost. Ni vet sånt som man gjorde på dagis. Allt för att slippa titta ut och se skitvädret.

Måste köpa julklappar också, hittills är det bara en köpt. =/


Tänker ta en pepparkaka och trösta mig med ;-)


Personalfest

Tredje advent och jag och Emil ligger i varsin soffa och kikar på copycat singers medan Åke fixar kaffe.

Igår jobba jag och sen drog vi till Falun med jobbet för en eftermiddag/kväll med tok och skratt. Först spelade vi curling i två timmar, riktigt skoj men riktigt svårt. Skratt och vurpor haha
Därefter god middag på The Bishops Arms. Vi hade checkat in oss i tre celler på Falu fängelset, passade ju bra för oss "fylltrattar" ;-)
Tack allihopa för en jätte rolig dag!! :-)


SNÖ

Vilken härlig känsla att vakna och det här är vad som möts en när man tittar ut :-)


Tisdag

Idag är det tisdag och jag har en föreläsning, en sen jäkel mellan 15-17. Åke vill ha bilen på eftermiddagen och jag känner att jag både vill och måste iväg och träna så jag skippar nog den och pluggar hemma idag istället. Blev ingen träning alls förra veckan pga av massa sena föreläsningar. =(

Vi provade att göra nått nytt till middag igår och det blev kycklinggryta och ris, mycket gott =) Ikväll tänkte vi prova på ugnsbakad lax med hummersås. Gillar att prova lite nytt, för oftast blir det ju samma mat varje vecka, tråkigt tycker jag. Receptet hittade jag i en gammal Matmagasinet tidning.

Festlig kycklinggryta
4 port

600g kycklingfilé
2 msk smör
salt, peppar
2 röda paprikor
200g champinjoner
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
kokt ris
haricots verts

Skär filéerna i bitar. Bryn i smör i en stekpanna, salta och peppra.
Kärna ut och strimla paprikan, dela svampen, fräs paprika och svamp i smör i en kastrull. Tillsätt kyckling, vatten och fond. Låt sjuda i 3 min under lock.
Viska ihop mjöl och grädde. Tillsätt i grytan och och låt sjuda 3 min till. Smaka av med salt och peppar.
Sververa med ris och haricots verts.




2:a advent

Igår tillbringade jag kvällen ute hos Ida, Linn och Tilde =) Åke, Emil, Kristina och Krister var upp till Leksand och kikade på Leksand-Örebro och som det icke Leksandsfanet man är så stannade man hemma och umgicks med tjejerna istället.

Idag har det inte blivit många knop gjorda här hemma, har varit så sjukt omotiverad till att göra något överhuvudtaget. Har mest tillbringat dagen i soffan framför skidskytte och sprintstafett. Nu ikväll har vi iaf tagit oss i kragen och gjort nått vettigt...Åke tog en sväng om med dammsugaren, jag har bärt upp alla julkartonger till vinden och dessutom snart  gjort två julkort och en tändsticksask.

Missade julkalendern ikväll också =( Men den borde man väl kunna se på SVT Play?


1 December

Första december, första avsnittet av julkalendern, första chokladen i chokladkalendern och 23 dagar kvar till julafton.

Klev faktiskt upp och kikade på julkalendern imorse och blev glatt överraskad över att den faktiskt verkar rätt bra. Blir nog 23 avsnitt till. Tidigare år har jag alltid dissat julkalendern för att jag tycker att dom verkat så dåliga. Man har sett sista avsnittet på julafton bara för att övriga i släkten har följt den. Man har ju sina favoriter när det gäller jukalendern sen man var liten, Mysteriet på greveholm, Sunes jul, Trolltider, Jul i Kapernum osv.

Vilken är eran favorit??

Skitväder är det ute också, den lilla snö som kom är borta och ute är de +5 och regn och tokblåst. Usch, hade tänkt ta en promenad ikväll eftersom jag missade fotbollsträningen, men skitvädret ute gör att de blir en lugn innekväll med te och kanske lite plugg.

RSS 2.0