Vi kämpade bra!!

Idag gjorde vi klart grupparbetet, finslip kvar bara men de fixar vi nästa vecka. Sen är de bara en muppig liten omtentra kvar innan de är sommarlov....ett lov som jag ska tillbringa i Hedemora. =)

Hade match ikväll också, borta mot St. Skedvi...kom till planen och möts av stora mörka moln som inte alls ser så vänliga ut...mycket riktigt himlen öppnar sig efter att de i nästan 30 min blixtrat och åskat. Kul start på en given tuff match. Trodde ett tag att den skulle bli inställd och flyttad men som tur var drog de snabbt över och vi kunde gå ut och värma upp. Blev en tuff match, precis som vi var förberedda på, och en match som vi borde vunnit. Hade chansen att gå till ledning med mer än 2-1 i halvtid. Men målen räknas när de rasslar i nätet som sagt. Dessutom åkte vi på ett riktigt skitmål i slutet av första. Men vi krigade på och jag tycker vi ska va stolta över att vi kämpade hela matchen. För vi var helt klart värda tre poäng! Dessutom ska vi va stolta över oss själva att vi behöll lugnet när vi spelade mot ett lag fjortisar som bara gnällde och spelade allmänt j*vla fult. Aldrig på boll bara på spelare. Irriterande minst sagt!

Nu ska vi käka taggtråd till nästa div 5 match, då väntar serieledarna Ornäs. Och dom ska vi f*n ge en riktig match, dom ska då inte komma till våran Klockarvall och tro att dom ska knipa hem tre poäng och vinna med 15-0. Nej vi är laget som ska spräcka deras nolla och förstöra deras fina målskillnad. =D


Dags för sängen, trött i både kroppen och knoppen så imorron blir det en välförtjänt sovmorgon!


Avesta Karnevalen

I helgen händer typ det ända som händer på hela året i Avesta, nämligen Avesta Karnevalen. =) Peppar peppar än så verkar vädret vara på vår sida då solen faktiskt lyser igenom. =) Igår kom Sofie och Johanna hit och bekantade sig med Avesta. Blev tjejmiddag med vin/cider och massa surr. Åke fick vara madrasshämtare och tillbringade kvällen ute i byn. Idag blev de en sväng på stan, shopping och fixande av morsdagspresent. Åke fick dessutom leka lite parkeringsvakt och polis så vårt besök kunde få ut bilen som var inparkerad. Man blir ju brydd hur folk tänker, dom bara ställer bilen där dom tycker den ska stå utan att tänka att man kanske parkerar in någon annan. J*vla muppar!!

Nu är det bara att ladda om inför sommartjejfesten uppe hos Frida. Ska bli väldigt roligt faktiskt. Vi hoppas att fina vädret vill va med oss även ikväll så vi kan ta någon omgång kubb. =)

Måste nog gå och ta hand om mitt största bekymmer för dagen, kläder. Vet inte alls vad jag ska ha på mig.


Välkommen till Älgen och Barbossa!

Att äta kladdkaka och dricka kaffe när man är som tröttast och segat är kanske ingen bra kombination om man ska göra ett försök att va lite effektiv med skolarbeten. Det märkte vi idag när vi skulle börja på vårt grupparbete. Efter att ha fikat i ett  grupprum och mest pratat om allt annat än de som vi faktiskt var där för att göra, gick vi till datasalen för att FAKTISKT försöka vara lite duktiga och få fram lite bakgrunds information till arbetet. Vilket skulle vara lättare sagt än gjort. Inspirationen att plugga var lika med NOLL.

Så vi roade oss istället med att sitta på SCB:s hemsida och se hur många av den svenska befolkningen som hette olika konstiga saker. Förstår inte hur man kan vilja döpa sina barn till vissa namn... Kul hade vi iaf och de är väl huvudsaken?  Kom nu Paprika och Banan så går vi!




GRATTIS MAMMA!!!

Stort GRATTIS till min fina mamma som fyller 50 år idag !!


Ibland blir man bara så glaaaaad....

Vilken toppen dag med sol de har varit =) gillar väldigt mycket!!! Va upp till Häggenås idag, köpte SUPER FINA gula rosor på ICA som ja satte på momma och moffas grav idag. Även hon som skulle sätta blommor på graven ovanför tyckte att de var väldigt fina =)

Hem och fika,  sola lite, surra, chilla, fixa och dona. Klockan 16 hade Frösön match mot Ljusdal så då åkte vi hela familjen till Lövsta för att kika på den, Frösön vann med 9-1 dock efter en hel del turmål och en hel del målvaktsmissar...men alla mål räknas ju som sagt. Hämta upp syster och sen åkte vi hem och grillade och åt efterätt... ananaspaj och rabarberpaj.. MUMS!! Här ska de firas att ADFK vann med 2-0 mot Mora! =) Backarna följer mitt förslag om att göra mål.. förra matchen gjorde Natta mål och idag var de Bängans tur =)

Hoppas på vinst imorron, eller idag kanske de heter efter som klockan är halv två..., för mina Skogsbobrudar =) och såklart för systers OPE! =)


Jämtland nästa...

I helgen åker vi upp till Jämtland. =) Ska bli skönt att komma hem och hälsa på lite, känns som det var ett tag sen sist, och vem vet när man kommer kunna åka upp nästa gång. Kommer ju tillbringa största delen här nere nu eftersom sommarjobbet är fixat. ME LIKE!! Vilken skön känsla de kommer va när/om man åker hem i sommar och åker hem för att vara ledig, njuta och umgås. Nog för att jag kommer sakna att inte åka och jobba också.

Nu ska jag gå och diska de sista så man kan åka hemöver med gott samvete.



Vecka 5

 

Den här veckan har verkligen inte varit någon bra vecka. Sträckte baksida lår på fotbollsträningen. Något som har hållit i sig och varit allmänt jobbigt under hela veckan. Har dock försökt träna fotboll ändå och det har trots allt gått rätt bra, men när jag sedan har kommit hem och kroppen blivit kall har stäckningen gjort sig till känna. MORR!! Eftersom jag åker hem i till Jämtland i helgen blir de ännu en match fri helg, vilket kanske kan va bra eftersom låret inte är helt bra än. Eftersom skada förstört en veckas träning tänker jag utöka veckorna med en vecka till.

Sammanfattning v. 5

 78.4 km av totalt 150 km (promenader, löpning, cykel, löpband)
 21 träningspass av totalt 30 (fotbollsträning, match, core och gym)
 14.98 min i plankan av totalt 60 min
 246 armhävningar av totalt 500 stycken (både tå och knä)
 7.74 min jägarvila av totalt 20 min
 


Plugg och mjukisbyxor

Vaknade imorse av att det fortfarande regnade, nu verkar de ha gett med sig och man ser att solens strålar försöker tränga sig igenom molnen. Skönt! Vill verkligen inte träna i regn ikväll.

Egentligen är det skönt att det är lite halvgrått och allmänt väldigt tråkigt ute eftersom jag ska tillbringa dagen inne med att skriva ihop ett PM i vetenskaplig metod. Vi ska kritiskt granska en vetenskaplig fallstudie. F*cking boring måste jag ändå säga. Men de är väl bara att bita ihop och göra ett riktigt ryck så de blir klart.

Vi vann även våran andra match i helgen. Vinst med 0-8! GÖTTANS! Blir nog en glad stämning på kvällens träning! Längtar redan =)


Blöt plusparkering


Efter regn kommer solsken

Sträckningen i låret satte stopp för mina planer om dubbla matcher mot Östansbo i helgen. Men ADFK vann igår med 0-2 och nu sitter jag och väntar spänt på att Frida ska ringa och tala om hur våran match gick.
Planerna var att jag skulle följa med och kika idag, men när det började regna stanna jag hemma istället. Men nu verkar solen äntligen ha hittat fram =)

Festen igår var helt okej, dock ingen höjdar mat tråkigt nog. Blev en sväng upp till Kingen, där var de väl inte heller nått jätte drag. Men bandet som spelade var helt okej faktiskt. Och med turen på våran sida kom vi lagomt för att slippa betala det dyrare inträdet. =)

Dags för middag - fläskfilé i kolasås och hemmagjorda klyftpotatisar står på menyn ikväll.
Sen blir det kanske en biosväng i kväll - Hur många lingon finns det i världen


Sommarjobb - CHECK!!!

Tjoho, trots att jag själv inte tyckte att arbetsintervjun gick så jätte bra, så gjorde jag visst ett bra intryck iaf. =) Idag ringde butikschefen och talade om att jag hade fått jobbet. =) Känns väldigt skönt att få ett jobb här nere, kunna jobba när Åke jobbar och kanske kunna va ledig när han är ledig. =)
Ska bli jätte roligt och ser verkligen framemot att lära mig en massa nya saker.

Dagen har bestått av plugg till tentan imorron, så jobbet kom som ett glatt besked bland alla metoder och strategier. =) Firade de hela med att åka iväg och lätta upp skallen med lite fotbollsträning, en träning som slutade med en sträckning i baksida lår. OGILLA! Men med dubbla matcher mot Östansbo i helgen blir de till att kurera så gott de går. =)

Bruksfest på lördag med 70-80 talstema. Så imorron efter tentan blir de en sväng till kupolen och se om man hittar nått lämpligt i klädväg.

Vecka 4

 

 

Ännu en vecka avklarad och känner mig rätt nöjd med vad jag hunnit med, känner dock att skolan och allt plugg inför tentan har gjort att jag inte hunnit träna/motionera så mycket som jag skulle vilja. Men imorron ska den skrivas och förhoppningsvis går det bra.
Ska också börja äta lite mer åt GI-hållet igen för att på så sätt kunna nå mina mål.


Sammanfattning vecka 4

 63.5 km av totalt 150 km (promenader, löpning, cykel, löpband)
 17 träningspass av totalt 30 (fotbollsträning, match, core och gym)
 14.98 min i plankan av totalt 60 min
 211 armhävningar av totalt 500 stycken (både tå och knä)
 7.74 min jägarvila av totalt 20 min


Solsken, tentaplugg och arbetsintervju

Solen skiner så fint ute. =) Klev upp och åt frukost med Åke i morse och sen gick jag upp till Ifrom och körde ett Core-pass och sen lite träning på gymmet. Skönt att ha det avklarat kan man lägga fokus på tentaplugg och förberedelser inför arbetsintervjun som jag ska iväg på i eftermiddag. Spännande, lite nervöst faktiskt.


Tentaplugg...men först lite lunch


En helg med bravader....

Tjohoo, den här helgen har verkligen innehållit allt. I fredags tog vi den röda limousinen och Black Betty och drog iväg till Tierp för årets första dragracetävling. Helgen böjd på perfekt raceväder, alla team verkar ha dansat soldansen för att äntligen slippa en racehelg bestående av regn. ;) Lördagens race gick väl sisodär för KA Racing, men med mycket nytt och första tävlingen för i år, är det sånt som man helt enkelt får ta. Men lite press kändes det ändå som vi fick när Stenström körde 7.01 sek och den efterlängtade SEXAN kändes väldigt nära. Dessvärre körde han sönder rätt rejält och fick avbryta helgens tävling. J*vligt tråkigt då man trots allt ändå vill att de ska gå bra för alla som kör.
Lördagen gav också en liten klump i magen och tårar i ögonen när pappa ringde och talade om att systers lght i Vemdalen hade brunnit upp under fredagsnatten. Glad och tacksam över att hon redan var inne på hotellet när de hela startade blir man ändå lite skakis med tanke på att hon faktiskt hade kunnat varit kvar, eller att de kanske hade börjat brinna senare under natten när folk sover. En kille strök med och även om det är tråkigt känns det ändå skönt att det inte var någon hemifrån.

På söndagen var det bara för min del att packa ihop och börja resan hemåt. 13.00 var det dags för SAIF-damers seriepermiär och vilken premiär. Den kommer jag för alltid att minnas!! Vinst med 5-0 och en av målgörarna var nämligen JAG! Blev så glad så jag bara stod och hoppa, haha
Det gjorde verkligen min dag och jag gick med ett leende hela kvällen!

För dragracefilurerna gick söndagens elimineringar bra, en plats i finalen kan man ju inte klaga på. Dessvärre kunde vi inte köra den då vi körde sönder nått i motorn under semifinalen. Surt som sagt. Imorron ska motorn rivas så då får vi se hur stora skador det blev.



Bilden är från när vi tävlade i Sundsvall

Nu är det dags för sängen, så godnatt!


Tänker inte göra som alla andra...

Igår var första kvällen på årets Vårforum i Vemdalen och jag är kvar här nere. Vill också åka på forum!!
Så för att bara vara helt tvärtemot alla andra tänker jag åka till Tierp senare idag för att iaf få vara med på en dragrace tävling i sommar. Blir dock inte hela tävlingen eftersom vi har dubbla matcher i helgen och jag gärna spelar seriepremiären med mina SAIF-brudar på söndag. Så de blir hemresa antingen imorronkväll eller söndag morgon.
Åh ska bli så kul, ser verkligen framemot att åka ner och träffa allt racefolk igen! Och få träffa Pernilla, min fina vän som förgyller racedagarna! =)

Har laddat upp inför helgen med att rulla ihop negerbollar, opps chokladbollar heter det kanske.


Vecka 3


Då var även vecka 3 avklarad och jag har kommit till hälften av mina sex veckor. Den här veckan har gått väldigt bra, vilket känns väldigt skönt eftersom vecka två mest betod av godis och stekning i solen.
I fredags träffade jag en gyminstruktör/personlig tränare, tillsammans med henne satte vi ihop ett träningsprogram som jag ska göra. Känns jätte skönt att ha ett program att gå efter när man kommer till gymmet. Veta precis vad man ska göra och hur man ska göra det. Ett program satt efter mina mål. Känner mig väldigt taggad!!


Sammanfattning efter vecka 3:

 40.2 km av totalt 150 km (promenader, cykel)
 13 träningspass av totalt 30 (fotbollsträning, match, core och gym)
 7.88 min i plankan av totalt 60 min
 163 armhävningar av totalt 500 stycken (både tå och knä)
 5.38 min jägarvila av totalt 20 min


Give me some motivation

Fy f*n säger ja bara, vad ineffektiv jag har varit idag. BLÄ! Inte blivit många knop gjorda. Suckar och blir lite arg på mig själv. Men faktum är att allt bara känns så himla tråkigt, att jag dessutom fick en påminnelse om att jag helt glömt bort att läsa dessa typ 50 sidor till morgondagens lektion gjorde inte det hela nå bättre. Den lilla inspiration som fanns försvann helt och jag funderar allvarligt talat på att skita i det här och gå en promenad och sen en sväng förbi affären och handla.


Tvätta bort vintern...

Efter dagar av sol och fint vår/sommar väder tyckte vi att det var dags att tvätta och börja plocka bort täckbyxor, vinterjackor och tjockvantar. Men istället att få känslan av att det verkligen var på tiden fick man istället fundera på om man inte skulle låta vintergrejerna va framme ett tag till. Det har nämligen varit ett riktigt aprilväder. Kallt, hagel, sol, blåst, regn och lite snöblandat regn. NICE, NOT!! Tur man hade tvätt och plugg dag. Något less just nu på alla olika begrepp inom den vetenskapliga metoden. Men känns bra att man har fått en hel del gjort.
Träningen för kvällen är också avklarad och nu ska jag strax gå och avnjuta en kopp te med söten min. =)
Imorron väntar GRÄSpremiär på Klockarvallen! Riktigt gräs!! NICE!!!!

Imorron ska jag hålla alla tummar som finns för att min sötsyster ska ringa och säga att jag slipper boka en biljett hem! Vore himla skönt att slippa de faktiskt, har verkligen inte tid att åka.


Min andra hälft


1 Maj

Några tre poäng fick vi inte med oss från Hedemora, blev förlust med 2-1. Men sett till målchanserna hade vi lätt vunnit, men det är när bollen rasslar i nätet bakom målvakten som det räknas och inte hur många gånger man skjuter på mål. Ja ja, bitter förlust men vi tar nya tag till nästa match, nu är permiären iaf spelad och vi kan lägga permiärnerverna på hyllan.

Valborg firade vi ute i byn tillsammans med Åkes syskon. Grillat, gott dricka, brasa och avslutningsvis glass och hallon. En trevlig kväll =)
Åke har skruvat motor med sin bror och jag har pluggat idag. Blev något less efter ett par timmar och tog Emils bil och åkte hem till lghten. Så nu sitter man här och orkar inte plugga nått mer. Emil hade hyrt film som han lämnade kvar, ska nog ta och kika på den. Dåligt med filmsällskap bara. Vilket för tankarna hemöver, då jag och min vän kom fram till att filmen var en perfekt söndagsfilm då den mest verkade innehålla pang pang. Alltså en film som man bara kan kolla på utan att behöva fördjupa sig i den något extra. Synd du är så långt borta annars hade vi kunnat kolla ihop. saknar

Även om man trivs så bra här nere längtar man ändå hem ibland, vissa dagar mer än andra. Och ibland känner man bara hur mycket man saknar vissa personer, då tynger det inombords för man vet att det är så låångt hem. Att möjligheten för en kvällsfika med surr och skratt, film och tok inte finns inom räckhåll.
Men det ger en också möjligheter att uppskatta andra saker, som att en flytt kan föra personer närmare varandra än vad de gjorde tidigare på hemmaplan. =) Så glad att jag har min ängel!♥


RSS 2.0