Hej då 2010

Nyårsafton, vart tog 2010 i vägen? Tycker året har gått så himla fort, och även om de känns som man inte hunnit med så mycket har man förmodligen gjort mer än man anar.

Nu har jag precis gjort klart pajerna tills ikväll, nu är de bara att duscha kvar sen bär det av in mot staden. Fix och annat hos syster och sen bär det av upp till Annicka för nyårsfirande med goda vänner =)


83 mil senare...

...är vi äntligen uppe i Lit. =)

Dags att ringa Jannike oc styra upp morgondagen.

Julen...

Då var det vanlig tråkig måndag igen då, juldagarna är över. Julen har varit bra, tillbringat dagarna ute i byn hos svärföräldrarna. Åkte dit i torsdags eftermiddag för lite tacos och uppesittarkväll hos Åkes syster med familj. Jätte trevligt, vann två nya lotter på Bingolotto också. =) Plus att jag hade vunnit en ny lott på mina lotter som var hemma i Lit. =)
På julafton var vi hos Åkes föräldrar, grötfrukost, julmat, knäck, fikontoppar och choklad. En lugn jul, men jag saknade firandet hemma, med mamma, pappa, syster, och resten av släkten. Haha, dock inte -35 som min kusin skrev på sin blogg att dom haft... haha
Tillbringade som sagt hela julhelgen där ute och på juldagen blev de julgodis, te, Harry Potter och monopol hos familjen Adeen/Karlsson. =)

Idag skulle jag plugga hela dagen.. var det tänkt... rätt pigg när Åke åkte till jobbet, men tänkte att ja skulle dra mig lite i sängen, halv sex kändes lite väl tidigt, men somna om och sov till strax före nio. Nå pluggande har det blivit väldigt dåligt med idag...=/ blev tv, dator, en sväng på mellandagsrean, lunch, sen vid tre kom Åke hem från jobbet och hans bror kom hit. Då blev de kaffe och Under Solen.

Nu ska jag strax börja med maten, idag blir de kassler i ugn och ris. Sen är de träning som gäller. =D


Dag 6 – Min dag

Hade tänkt skriva om min dag igår, men comhemsnät låg nere så de blev inget av med det. Men jag skriver om min gårdag idag istället. =)

Tog mig en behövlig liten sovmorgon igår, kom upp vid halv nio tror ja klockan var, blev lite frukost och tv och därefter hade jag tänkt att jag skulle plugga lite. Har ju en PM-uppgift som ska va inne samtatt jag ska skriva ihop ett arbete från övningen som vi gjorde i måndags. Men när jag skulle ut på internet så fungerade inte det, och när det var dags för Våra Bästa År, funka inte heller trean. Morr, kul å sitta och titta på Efter Tio på fyran, NOT! Ja ja, lite smått less tog jag en dusch istället. Kvart över tolv mötte jag upp Frida och sen gick vi till City cafet och åt lunch och surra massa. Riktigt mysigt och trevligt. Sen gick vi till Team Sportia och prova ut nya dressarna till fotbollslaget. Riktigt sköna, längtar tills dom kommer. =) Sen blev de en fortsatt sväng på stan, shoppade en kavaj. Vid halv tre gick jag hem och koka kaffe tills Åke kom hem, sen blev de en runda på stan igen tillsammans med han och han syster. Shoppade julklapp till svärföräldrarna och Maria, så nu är jag klar med julklapparna. =) Middag när vi kom hem och sen blev de julklappsinslagning, vid nio blev det glögg, lussebulle och pepparkaka till sista delen på Morden i Sandhamn som vi följt nu måndag och tisdag.



Nytillskottet


Jullov!!

Nu har jag tagit jullov, hade föreläsning hela dagen idag, men jag gick bara på förmiddagen.
Sitter här och väntar på att Åke ska komma hem, sen ska vi åka upp till Borlänge och fixa sista klapparna. Ska bli skönt, slipper vi åka upp imorron, som vi hade tänkt först.
Haha när man talar om trollen dyker dom upp innanför dörren. haha

Bara att invänta Runesson nu så bär det va sen.

Kram

Dag 5 - Vad är kärlek?

 

Kärlek, ett ord som innefattar så otroligt mycket, familj, pojkvän, vänner, djur, saker och ting.
Kärlek uppfattas av alla på olika sätt, för mig är kärlek att tycka om och bry sig om någon väldigt mycket. Så pass mycket att man är beredd att göra vad som helst.
Oavsett hur man upplever kärlek så lämnar den ingen oberörd.
Jag har många omkring sig som jag älskar, min familj, min underbara pojkvän och såklart mina vänner. 


Kärlek för mig är att vara tillsammans med dig!

 


Dag 4 - Det här åt jag idag

Hm...måste nästan börja fundera på vad det är jag har ätit idag.. haha. Började dagen med frukost, fil med bär och musli och en kopp te och kikade på Miami Ink. Skidor på tv hela dagen, precis som igår. Tog en fika, te, pepparkaka och adventskaka, innan jag åkte ut till byn för att kika på mixstafetten i skidskytte. Sverige vann =D Blev lite kaffe där ute med svärföräldrarna. Sen var det dags att åka hem och stoppa i sig nått innan träningen, blev en macka och varm choklad.

Träningen är avklarad, har duschat och nu har jag kikat på handbollsfinalen. Silver till Sverige och guld till Norge. Funderar på vad man ska hitta på till middag, Åke har snöjour och ville att jag skulle komma med en kebabtallrik, kanske man ska köpa de till sig själv med. =) Ja de blir nog så. Lättsamt såhär en söndag. =)



Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar 
Dag 04 – Det här åt jag i dag 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag 
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick 
Dag 09 – Min tro 
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag 
Dag 11 – Mina syskon 
Dag 12 – I min handväska 
Dag 13 – Den här veckan 
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss 
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag 
Dag 19 – Detta ångrar jag 
Dag 20 – Den här månaden 
Dag 21 – Ett annat ögonblick 
Dag 22 – Det här upprör mig 
Dag 23 – Det här får mig att må bättre 
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – Hemma hos mig 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 – Mina ambitioner 
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Göta Kanal - eller vem drog ut proppen?

Nyss hemkommen från julbordsknytis, trevligt och mysigt. Fick dock halva formen kvar med Jansson, men tur man har snälla svärföräldrar som vill ha de till middag imorron. =)

Nu blir de Göta Kanal och popcorn och snart kommer Åke hem också. =)
Vilken härlig film de här är, en av mina favoriter faktiskt, har varit det enda sen jag var liten.



Vinterstudion

Vad skönt det är när de är massa skidor som förgyller helgerna såhär på vintern. André Pops i vinterstudion gör ju inte dagen sämre heller. Man får sån mysig hemma känsla när man kikar på vinterstudion, allt känns så vamt och ombonat på nå sätt. =)

Nu ringde precis klockan så det är väl dags att gå och kolla hur Jansson ser ut. Aldrig gjort de förut, kanske mest för att jag inte äter det. Men eftersom mitt fotbollslag blivit bjudna på julbordsknytis av Avesta DFK, föll det på min lott att göra Jansson. Så vi får väl se om de går hem eller inte. 

Igår gjorde jag klar experimentuppgiften, ska läsa igenom den strax och sen skicka in den. Skönt fick man helgen fri. =)
Sen på kvällen tog vi med oss glögg, pepparkakor, adventskaka och pepparkaksdammsugare upp till Anna och Klas för lite glöggkväll. Riktigt mysigt och trevligt!

Är det någon som har smakat pepparkaksdammsugare? Vad tyckte ni isf?


Dag 3 - Mina föräldrar

Mina föräldrar, dom två som stöttar en i vått och torrt oavsett vad det gäller. 
Min mamma heter Elisabet och är 49 år och jobbar på dagis. Hon är en glad och pratsam person, så jag tror att jag ärvt det från henne faktiskt. Mamma är en person som ställer upp jämt och är involverad i nästan allt som händer och sker. När jag var mindre hade hon hand om skidträningarna, och det var även om hon tillsammans med några andra startade upp vårt första fotbollslag, sedan dess har hon hängt på och varit tränare/spelare/lagledare, ja allt tills för några år sedan. För nått år sedan gick hon en massageterapeut utbildning, något som hon har haft planer på att göra under en längre tid. Kul att hon äntligen tog tag i att utbilda sig.

Min pappa heter Dan, han är 57 år och jobbar på Byggelit. Han är ett riktigt fotbollsfan, när han var yngre dömde han fotboll och nu sista åren åker han länet runt hemma för att lika på fotboll. Mycket följer han ju min lillasyster som spelar i OPE. Blir ju lite långt för han att åka ner och kika på mina matcher. Haha
I maj gjorde dom faktiskt ett försök att komma ner och kolla, tråkigt nog var vädret med oss utan hela natten innan matchen vräkte regnet ner och matchen blev inställd pga vattensjukplan. Riktigt tråkigt faktiskt.



Hemma i Lit på midsommar -10


Mina föräldrar uppe på Ansätten


Dag 2 - Min första kärlek

Om man tänker sig att den första stora kärleken är till den som man säger Jag älskar dig till så blir det ju såklart till Åke. Hur vi träffades är för många en liten gåta eftersom jag kommer från Jämtland och han från Dalarna. Men den gemensama nämnaren är Bakvattnet, där både hans och mina föräldar han sina husvagnar stående varje vinter.
Jag minns första gången jag såg Åke, jag och min kompis Emma (hon har stuga där) hade nyss fyllt 18 och skulle åka till hotellet i Åkersjön. Vi stod där och lyssna på de som sjöng karaoke, drack våran cider och kika på folk. Och där vid ett bord i mitten sitter tre grabbar. Och den ena har en vit tröja och är så himla söt. Både jag och Emma tror att de bara är några som är uppe över helgen. Men så fel vi hade, dagen efter så ska jag gå iväg till servicehuset för att tvätta mig och gå på toa. Till toan är det kö så den första jag ser ner jag öppnar dörren till servicehuset är han, killen med den vita tröjan. Han som jag kollat på hela kvällen tidigare och trott att han kommer jag aldrig se igen. Haha, lite smått roligt faktiskt. Senare visar det sig att han bor i husvagen bakom våran. Japp, världen är bra liten.
Vintern efter satt han, Åke då alltså, hans bror Emil, jag och mamma i en snöhög och surra ett par timmar. Varför då? Jo vi har som haft en tradition i några år där uppe att vi har haft fisketävling vid påsken, bara för dom som bor på campingen. Senare på kvällen brukar vi alltid ses allihopa och dricka lite gott och ha trevligt. Den vintern hade jag, min syster och två tjejer till på campingen grävt en stor snösoffa i en av snöhögarna, där hade vi sen tänt med ljus. Riktigt mysigt faktiskt. Så där blev vi kvar, jag och mamma tillsammans med Åke och Emil. Ja de var den vintern de.
Sen kom den tredje vintern. Som vanligt där vid påsk, efter fisketävlingen så var vi alla på campingen uppe i lokalen vid kiosken. Åke och hans bror skulle till hotellet i Åkersjön och eftersom min kompis Sandra jobba där så haka jag på för att träffa henne. Sen gick påskhelgen och vi prata väl på när vi väl sågs på fjället osv... Sen åkte jag hem för att jobba och helgen efter när jag kom upp igen blev de grogg hos Åke och Emil som var ensamma kvar i deras husvagn. Ja och på den vägen är de. SMS och telefon kontakt i typ en månad och sen åkte jag ner och hälsa på och då blev vi tillsammans. Efter nästan fyra månader tog de slut men lite drygt tre-fyra månder senare blev vi tillsammans igen och sen dess har det varit vi. Något jag är väldigt glad för. =D

Ja de var våran histora det. Man blir lika glad och varm i kroppen varje gång man tänker på det. Det bästa med Åke är, förutom att man snart fått 4 helt underbara år tillsammans med han, är att han är så snäll, glad, omtänksam och får mig att skratta. Och han tycker om mig precis som jag, med mina fel och brister, med en rumpa stor som en ladugårdsvägg, sur och tjurig emellanåt. Han får mig att må så bra. Jag älskar dig !! <3

Visst har man haft förhållanden förut, men lekis och lågstadiet känns inte riktigt som att det räknas faktiskt. Och visst tyckte jag om en väldigt mycket under flera år tidigare, dom som känner mig väl vet, men de är inget jag tänker skriva här. Det var en tid som var både upp och ner, med toppar och dalar, men man lär sig mycket om sig själv och om andra.

Det är nått som tillhör det förflutna och nu tänker jag framåt, tillsammans med den som jag håller kär!

Du betyder så mycket!! <3


Åke & jag på hans första Storsjöyra -09


Plugg....

Skulle blogg igår men då låg blogg.se nere för nån uppdatering eller nått liknande så då blev de inget.
Igår var jag hemma hela dagen, hade inga föreläsningar alls, skönt, eftersom dom känns rätt värdelösa att gå på faktiskt. Läraren är ju inte direkt den bästa vi har haft.
Men plugg blev de igår iaf, sen skrev jag klart julkorten och skickade iväg dom. Hade tvätt dag också så varvat med plugget sprang jag upp och ner i trapporna til tvättstugan. Känns skönt att ha tvättat nu före jul, så man slipper ha de hängade över sig nästa vecka.
När Åke hade slutat jobba drack vi en snabb kopp kaffe och sen åkte vi upp till kupolen för att handla llite julklappar. Lite shoppat blev de, men vi måste nog iväg en sväng nästa vecka iaf.

Nu ska jag ta och göra sista rycket med uppgiften som ska va inne på söndag, vore skönt att göra klart den idag så man får en någolunda ledig helg sen.

Dag 1 - Om mig

Varför är det alltid så svårt att skriva om sig själv? Nästan lättare att skriva om alla andra, haha.

Men jag ska göra ett försök iaf. Jag är iaf Anna Marina Elisabet Lindström, för er som inte redan visste. Jag föddes den 9 April 1986, så jag är alltså 24 år gammal. Tror inte jag ska fylla år nästa år, 24 är en sån bra ålder. =)
Uppvuxen i Lit, som är ett litet samhälle 2 mil norr om Östersund, där har jag bott med min mamma, pappa och min lillasyster.
Sedan lite mer än ett år tillbax flyttade jag ner till Avesta för att börja plugga och kanske till största delen för att flytta ihop och bli sambo med min pojkvän Åke. Vi har varit tillsammans i snart 4 år. Nu bor vi i en trea mitt i centrala Avesta, kryp avstånd från krogen och de är nästan så de går fortare att gå till Plus cafet och köpa kaffe än att brygga här i lghten. Vad kan man mer skriva och berätta om sig själv, jag är en för det mesta glad person, som gillar att träna och umgås med familj och vänner. Har spelat fotboll sålänge jag kan minnas och innan flytten ner var jag en spelande tigerbrud i Häggenås. =) Tog med mig de gul/svarta ner och fortsatte fotbollskarriären här nere i SAIF. Där jag trivs väldigt bra.

Jag gillar inte spindlar, när jag bodde hemma så skrek jag alltid på mamma om jag såg en spindel, så fick hon komma och ta bort den.


10 dagar kvar

Idag är det precis 10 dagar kvar till julafton. Shit vad tiden går fort egentligen. Tyckte de har känts så länge tills det ska bli lite julledigt, men nu har jag bara tre dagar kvar i skolan. En den här veckan och två nästa vecka. Skönt på sätt och vis faktiskt.

Usch vad less jag var på våran lärare idag, han hade lagt in en extra lektion idag för att gå igenom sånt som vi har haft svårt för, efterfrågediagram, utbudskurvor osv. Vi skulle ha tre timmar, mellan 9-12, halv tio har han inte dykt upp och när vi bestämt att om han inte kommer till 10 så går vi. Tror ni inte han kommer typ 1 min över 10. Då har han försovit sig, "jag ber om ursäkt att jag är sen, men jag sov ju gott iaf". Va f*n, om man är morgon trött lägger man väl inte in en extra föreläsning vid nio? Då hade vi ju kunnat ta den imorron efter 12 istället. Så j*vla less, dessutom hade han inte bokat nån sal så vi fick ju börja med att leta en tom sal att vara i. Hitta en men där skulle dom ha lektion efter en halv timme typ, så då fick vi leta en ny sal. Som toppen på allt så går han igenom nått som han inte ens har pratat om tidigare, eller till viss del var de ju de han skulle prata om, men han gick igenom på ett helt annat sätt så man kände sig bara mer förvirrad när man gick därifrån. Vi skulle ha haft tre timmar till på eftermiddagen, men jag åkte hem i protest. Orka inte va kvar tre timmar till. Nej usch, de här var verkligen ingen rolig kurs, skönt att den är slut snart.


På torsdag ska vi förhoppningsvis åka upp till Borlänge och shoppa klart dom sista julklapparna.

Har sett många som skriver om sig själva i en sån här 30-dagarslista. Tror jag ska göra det samma faktiskt. =)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar 
Dag 04 – Det här åt jag i dag 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag 
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick 
Dag 09 – Min tro 
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag 
Dag 11 – Mina syskon 
Dag 12 – I min handväska 
Dag 13 – Den här veckan 
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss 
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag 
Dag 19 – Detta ångrar jag 
Dag 20 – Den här månaden 
Dag 21 – Ett annat ögonblick 
Dag 22 – Det här upprör mig 
Dag 23 – Det här får mig att må bättre 
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – Hemma hos mig 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 – Mina ambitioner 
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Onsdag

Idag är de onsdag och inga föreläsningar på schemat, skulle kliva upp tidigt och plugga, men som vanligt när de är vardag så är man så trött att man blir kvar i sängen, kom iaf upp vid åtta. Varför är man alltid så trött när de är vardag, på helgerna verkar de aldrig va nå större problem att kliva upp tidigt?

Ja ja, har kommit en bit på väg med pluggandet iaf, men riktigt sur på läraren som gett oss tre uppgifter på en vecka, fast han lovat att vi ska få en vecka per uppgift. Men men. Kommit en bit på väg med seminarieuppgiften iaf. Fast nu funderar jag starkt på att ge upp för en stund och gå och baka ihop en pepparkaksdeg istället. =)
Åke kommer snart hem så då blir de kaffe och lussebulle =)


Lyckat lussebak igår


Sliten tjej

Lite sliten sen festen igår, men de är de lätt värt för det var jätte roligt. =)

Idag har vi haft en riktig segis dag i soffan med skidåkning, skönt.
Nu ska vi ta och dra på oss jackan och kila iväg och köpa hem varsin kebabtallrik, oh yes bakismat. haha
Har egentligen fotbollsträning om en halvtimme, men jag skippar den, äter min kebab och hoppas att minst två till anmäler sig till innebandyn så jag kan åka till Sala och spela de sen ikväll. =D


30-årsfest

Nu har vi sprintat och siktat och tagit oss i mål, skidor för hela slanten idag. Nu börjar de blir dags att leta fram lite kläder byta om och göra sig klar för 20-årsfest. Åkes jobbarkompis fyller år så vi blev bjudna på lite partaj. =)
Ska bli trevligt.


Julpyntat

Medans alla andra julpyntat och hängt upp julgardinerna till första advent är jag lite tvärtemot och tog tag i det lagom till andra advent istället. Men det beror till största delen på att ja inte var hemma förra helgen. Då var jag uppe i Lit hos min fina familj. =) Mysig helg var de iaf. Middag och fika hos Jannike i torsdags när ja kom upp. Fotbollsträning med världens grymaste korplag på fredagmorgon och därefter lite hotellfrukost med Facke och Henke. Shoppingrunda med syster och sen bowling med mamma och pappa. =)
Tunnbrödsbak och personalfest på lördagen och på söndagen sydde ja till våra julgardiner i sovrummet och sen blev de jukortspysslande med mamma och syster. =D Riktigt skönt är de att ha varit hemma. Och tur att man bor i Lit så man slapp orora sig för parasiten som härgar i vattnet i Östersund. Råkade dock dricka vatten och syster i fredags, men peppar peppar inget skit ännu. haha

Nu är man iaf tillbax igen och de är rätt skönt de med. Lite less på att våran lärare var så sjukt seg på att lägga upp seminarieuppgiften, men nu har han tydligen gjort de iaf, men hallå idag är de fredag och vem sjutton har lust att sitta med den nu? Han sa att ha skulle lägga ut den på fronter redan i onsdags, men icke. Lite less.

Igår började vi iaf sätta upp julgardinerna, lagmot tills vi skull upp med dom sista blev vi bjuda på glögg hos Anna och Klas. Så då blev de glöggpremiär. =)
Idag har jag pyntat och gjort klart de sista här hemma. Upp med tomtar och gran!! Julkänslan bättrades dessutom på när de snöade ute =D


Julgardinerna i sovrummet


RSS 2.0