Städar, donar & fixar

Igår hade jag städ och tvätt dag, skönt att kläderna inte längre väller ut från tvättkorgen. Dock ligger dom nu nytvättade i IKEA-kassar och väntar på att bli ihop vikta och inhängda i garderoben. Hann med och dammsuga igår också.
Idag tänkte jag fortsätta min städdag, tog tag i en del av vårt stora diskberg i morse. Sen ringde Kristina och ville ha kaffe så det blev ett lite fikabreak på någon timme där på förmiddagen när hon och Tilde kom förbi. Mysigt med lite besök. =) Busan målade en fin teckning till Åke, med alla figurer från filmen Bilar.

Nu håller ugnen på att få sig en rejäl omgång, och det var verkligen på tiden kan jag lova. Ska gå och torka ur den nu och sen vika lite tvätt. Känns skönt att ha allt sånt här tråkigt så man får helgen fri sen =)


Måndag

Nu är vi klara med vårt arbete, bara att plugga in de som ska sägas på redovisningen imorron. Så himla skönt, efter imorron har man typ ledigt nästan en vecka innan de nya kurserna börjar. Två kurser som inte alls verkar sådär super roliga. Vetenskapligmetod och Bransch- och företagsanalys.

Nu ska jag dra på mig lite andra kläder och kila iväg och handla. Ska på födelsedagskalas vid 17.00 och sen är det äntligen, efter många sega veckors förskylning, dags för fotbollsträning!

Imorron ska det shoppas nya fotbollsskor och benskydd, jag hoppas att utbudet är bättre i Kupolen än vad det var i Avesta för här fanns det inget alls som föll fröken Lindström i smaken.


Ja tack jag vill ha ett par PUMA KING!


Ibland får man ta de onda med det goda...

Nu är jag och Maria typ klara med vårt arbete. Lite fin fix bara och sen är det bara att skicka in det och hoppas läraren blir nöjd.
Ute har det börja blåsa som sjutton, så att matchen blev inställd idag känns inte som någon större förlust, slipper man stå där uppe och bli igenom blåst eller bortblåst. Tråkigt för tjejerna bara som nog sett framemot att få spela eftersom matchen förra helgen också blev inställd.

Igår blev vi bjudna på middag hos Anna och Klas, en jätte trevlig kväll. =) Det tackar vi för!

Nu väntar jag på att Åke ska komma hem med våra sallader och sen blir de nog en sväng ut till byn.

Lördag i solenstecken

Lördag och jag va upp med tuppen.. nä inte så tidigt kanske men 8.20, rätt bra gjort när det trots allt är lördag. Solen skiner idag och man kan va hemma med gott samvete när alla andra är i fjälls. ;) Här skiner nämligen solen och hos pappa va de grått och tråkigt. Fast lite sugen blev man allt när ja såg på Facebook att Krille satt i fikastugan på Ansätten och nyss beställt in en fjällmacka. Ja jag vill också ha faktiskt.
För ingen tackar väl nej till en fjällmacka, varmchoklad med vispgrädde och en sprakande eld ?

Jag får väl nöja mig med våfflor från igår, kaffe och sen en förhoppningsvis bra fotbollsmatch i eftermiddag. Har ju dessutom mitt super roliga tentaarbete i Butiksdesign och Exponering som ska hålla mig sällskap idag. Kan lördagen bli bättre? 

Johnossi på Star ikväll, kanske skulle va nått?



Frågade Åke igår om vi skulle åka till Grekland en vecka. Fick svaret vad ska vi göra där? Någon annan som vill åka bort?

Fredagsmys

Tentan är skriven och jag tycker faktiskt att jag borde få godkänt, men man vet ju aldrig hur lärare rättar heller. Men vi får hålla tummarna och hoppas på det bästa.
Nu har vi firat att tentan är gjord. Åke fixade våfflor tills jag kom, med grädde och hallonsylt. MUMS!
Nyss surrat bort en stund med pappa och ska nu sprätta första ölen för ikväll. Japp här ska firas att tentan är gjord och att det är fredag. FREDAGSMYS!


Alla verkar ska åka till fjällen i helgen, jag vill också men får allt vänta tills påskhelgen. Men då ska jag upp till fina Bakvattnet, njuta i solen, äta varma mackor, köra massa skoter och umgås med mina nära och kära som också håller till där uppe.


Bland annat ska jag umgås med dom här fina tjejerna ♥


Ansätten


Nässpray

Tog mig i kragen och cyklade iväg till hälsocentralen imorse. Nått skit i kroppen är de iaf, för när jag kom fram var jag helt sjöblöt av svett, kände mig inte alls fräsch. Sköterskan tog ett litet blodprov som såg bra ut, ett besked som man både såg som positivt och negativt. Skönt att de inte var nått, men samtidigt hade man ju inte tackat nej till en riktig mirakel medicinkur och sen få bli frisk. Blev rekommenderad en nässpary som jag gick till Apoteket och införskaffade, har aldrig varit något fan av nässpray, men nu är jag så less på att va förskyld så jag ger vad som helst en chans.

Tentapluggsmotivationen verkar inte alls vilja infinna sig, så dagens pluggande har gått så sjukt j*vla trögt så jag vet inte vad. BLÄÄ heter det på ren svenska, så imorron blir de till att stanna hemma och plugga, medans alla andra är och äter semla i byn.


Solen skiner köp gardiner

Haha eller inte kanske, man ska väl vara glad och tacksam för att solen skiner och det är plusgrader ute, fast just denna helg har jag inte kunnat uppskatta solen på det sättet som jag borde. Vilket främst beror på att jag varit hemma med tjock och snorig näsa, feber och en förskylning som inte vill ge med sig. Helgen har tillbringast hemma i soffan med snorpapper upp över öronen. KUL HELG -INTE ALLS!
Jag tröstar mig med att dagarna har varit fulla med skidor av olika dess slag =)

Min syster tycker dock inte att det är så konstigt att jag aldrig blir frisk. Det är ju inte hälsosamt att först åka slalom, sedan jaktstart i skidskytte två gånger och sedan dubbeljakt i längdskidor två gånger, på en och samma dag med feber. Det är ju faktiskt farligt att träna när man har feber, skäms på Marina! ;)  

Ja ja, nu är skidorna slut för idag och det börjar kanske bli dags att ta tag i plugget som man lagt i glömska under skidåkningen.


Fredagsmys eller brakfylla?

Frågan är ju om man kan bota förskylningen med en riktig brakfylla? Jaga bort alla bacciluer från min kropp med en riklig mängd alkohol? Nja känner inte riktigt för att ligga asbakis imorron så vi satsar på fredagsmys med pizza, beasås och en "förskyld" coca cola. Glass med bär och film. Låter som ett vinnande koncept ikväll.


Fredag

Fredag igen då, veckan har gått fort tycker jag, jag hoppas faktiskt att nästa vecka går lite segare. Vid den här tiden nästa vecka sitter man och nervöst väntar på att få åka upp till skolan och skriva tenta.

Det är verkligen vårväder nu eller snarare riktigt Aprilväder, ena dagen skiner solen och det enda man vill är att kräva ner sig i en snöhög, med ett liggunderlag, varm choklad och njuta i solen. Idag vaknade man till en helt vit plusparkering och snön  bara väller ner. Och det ser inte alls ut allt vilja sluta. Egentligen ett perfekt pluggväder, men va f*n jag hade ju hoppas på finväder och en promenad istället. Ja ja, träninspasset i onsdags verkade inte kroppen vara så förtjust i, då den snarare känns ha låtit förskylningen ta nya tag. =( Kände mig inte alls pigg när jag kom hem från skolan igår, i valet och kvalet om man skulle gå på teorin så gick man iaf. Stannade och kikade på första halvlek i svenska cupen mellan SAIF-Sandviken. Men därefter blev de att krypa upp i soffan med bubbla filtar och både varm choklad och en kopp te och tre avsnitt av CSI Miami.

Ska man kanske lyda sin fars råd att gå och kolla upp vad sjutton det är som är fel? Man är ju trots allt inne på femte veckan nu och kroppen verkar ju inte alls vilja gå åt rätt håll. Äh skitvädret gör att man stannar hemma, blir de inte bättre efter helgen får man väl gå och kolla va de är för fel då.


Bra start på dagen...

Imorse blev det ingen sovmorgon, någonstanns, någon gång, hade jag tydligen lovat Åke att äta frukost med han idag. Fast egentligen gjorde de inte så mycket att kliva upp strax före 5. För 7.15 började Core-passet på Ifrom. Men jag måste ändå erkänna att jag kröp ner under täcket en sväng till efter att han åkt på jobbet. ;)
Första träningspasset är gjort efter typ 5 veckors förskylning och andra krämpor. Så himla skönt, gillar dessutom att ha de gjort från morgonen så har man HELA dagen ledigt till annat roligt =) Dock kommer min dag bestå av  mindre roligt tentaplugg. Men en promenad i finvädret ska jag allt unna mig senare i dag =) 


 
Blev en kopp te och apelsin efter träningen


Ny vecka...

Måndag, vilket innebär en ny dag, ny vecka och nya möjligheter. Helgen har varit lugn och skön. Bowling och middag i Falun med tjejerna i Fredags! Jätte roligt, även om det den här gången inte gick lika bra på bowlingen, jag antar att jag visade att även jag är mänsklig ;)
I lördags blev de skidskytte och fotboll på dagen och sen tog vi och tjuvade lite på en sommarkväll och grillade kyckling och spelade kort hos Åkes bror och hans tjej. =)
Sen var det söndag, den dagen tillbringades i soffan framför både skidskytte och sprint. =) Var iväg och kika på fotboll, laget hade sin andra träningsmatch. Men började typ snö/regna så de blev bara en titt på första halvlek sen drog vi ut till byn och hälsade på. Det slutade med vinst iaf =)

Idag kommer förmiddagen bestå av fortsatt plugg, tenta nästa vecka. Sen har vi seminarium idag. Lite sur faktiskt att det är just idag. Patrik är i Gävle just nu och hade tänkt komma och hälsa på, men eftersom jag har min dumma obligatoriska lektion idag blev de inge finbesök. =(



Söker jobb - ge mig ett jobb

Igår fick jag äntligen ihop ett någolunda bra personligt brev, de fick helt enkelt duga för nu orkar ja inte skriva om de fler gånger. Idag har jag suttit och sökt massa jobb så jag hoppas att det finns en snäll mänsklig själ där ute som vill ge mig ett jobb i sommar. Vill så hemskt gärna få ett jobb här nere, jobba när Åke jobbar och vara ledig när han är ledig, så vi kan ha en riktig semester och göra nått roligt.

Irriterande nog så tog mina kuvert slut när jag hade två ansökningar kvar att skicka. DRYGT! Men få kila iväg och köpa nya lite senare. Ska ta en dusch och kika på skidskytte först.

Senare i eftermiddag bär det av upp till Falun, jag och tjejerna ska bowla, äta middag och kolla på film. FREDAGSMYS!!


Dag 19 – Detta ångrar jag

Jag tycker inte att man ska gå runt och ångra en massa saker som man har gjort, det som är gjort är gjort.
Bra eller dåligt så lär man sig alltid något av det.

Visst kan man väl ändå känna att man ångrar att man inte tar tag i saker och ting i tid, som att plugga inför tentor exempelvis. Jag är ett typ exempel på att det är svårt att lära gamla hundar att sitta. Säger till mig själv inför varje ny kurs att nu ska jag ta tag i plugget direkt från början för att slippa känna tentastressen. Men att verkligen ta tag och göra det är svårare så nu sitter man här och känner stressen iaf. Kan ju iaf inte skylla på någon annan än mig själv, det är ju trots allt ett val jag själv har gjort.

Ångrar ni er något?

Meen så roligt att vara hemma...

Då var man tillbax hemma igen, kanske hade det varit roligare att komma hem om man inte varit toksnorig, täppt i en näsborre och ont i huvudet typ hela dagen. Men har iaf fått lite grann gjort idag i pluggningen. Dock inte lika mycket som jag hade velat, så känns lite smått stressigt inför kommande tenta. =/

Ja ja, bara att bita ihop se glad ut och hoppas att min nya förskylningsmedicin - jag vill INTE träna -  ska fungera.. haha Värt ett försök iaf. ;)


Fredagens bilder:


Familjen är samlad för Halv sju hos oss på Sörevägen


Ananaspaj och glass =)

Lördagens bilder:

Storsjö Hockey Game - Med spelare som Mats Sundin och Börje Salming.


Systrarna Lindström



Vasaloppet och 5-milen

Idag blir de en riktig heldag med skidor och bara lååånga lopp. Vasaloppet just nu, och vi har några sidor på internet uppe på folk som vi följer där i spåret.

Bara för att det är söndag och hemresedag är det ju såklart -4, sol och ingen blåst, det hade varit ett perfekt väder för att dra till backen och åka utför idag. Men de blir det inget av med. En heldag i blåsten igår på Storsjö Hockey Games resulterade i en täppt näsa men ändå rinnig näsa. =/
LÅT MIG BLI FRISK!!
Så de blir kura inne dag med skidor, fika och en stund med symaskinen innan det är dags att packa in oss i bilen och dra oss hemöver.

Kvällen igår tillbringade jag, Åke och syster hos Maria och Pether. Där blev de pizza och sällskapsspel, massa skratt, surr, Bridget Jones Dagbok och The Bee Movie.

Med Andra Ord - dubbelseger för tjejerna mot killarna !!

Tack Maria och Pether för en jätte trevlig kväll igår =) ♥



Första träningsmatchen för laget idag också! LYCKA TILL BRUDAR!!


Halv sju hos oss på Sörevägen

Ikväll kör vi på halv sju hos oss på Sörevägen istället för halv åtta hos mig.

Kvällens meny:

Förrätt
Svensk gourmetsalami och en kall Norrlandsguld

Varmrätt
Fläskfilé i kolasås, hemmagjord klyftpotatis och sallad

Efterrätt
Ananaspaj med vaniljglass


Tackar för en trots allt riktigt bra dag

Vaknade imorse av att det blåste som tusan ute, fint vårväder med sol någon plusgrad innebar tydligen också en massa blåst. Nej tack det hade jag inte beställt denna helg. Men man får ta de onda med det goda ändå och inse att dagen trots blåsten har varit väldigt bra. =)

Hade tandläkartid idag, usch gillar verkligen inte att gå till tandläkaren. Dessutom har jag haft en tand som har ilat illa senaste veckorna så jag var helt säker på att jag hade hål. Men något hål fanns inte, vilket var en väldig lättnad. Så nu behöver man förhoppningsvis inte komma tillbax dit förren om ett år. Firade tandläkarbesöket med att shoppa en ny plånbok, välbehövligt. Och lite smink på Make Up Store.
Tjuvade och fikade min andra semla hittills tillsammans med Åke. En tripp till Apoteket och därefter upp till MAXI och handla tacos.

Sen har vi haft en super mysig kväll hemma hos Jannike med tacos och cheesecake. Och såklart jätte trevligt sällskap av henne, Jocke och Annicka! ♥


Damerna tog VM-silver i stafetten. STORT GRATTIS!



Tar med mig solen och åker norrut

Ute skiner solen och det är en sån där fin vinter dag. Själv är jag inomhus och håller på att försöka packa, jag är verkligen sämt på att packa, vet aldrig vad jag ska ha med mig, packar som att jag skulle vara borta i tre veckor och har ändå glömt nått hemma när jag nått min slutdestination.

Nu är det iaf snart Våra Bästa År, sen blir det fortsatt packning. Slalomskidorna och pjäxorna ska hämtas ner från vinden, blommorna ska vattnas också plus att disken ligger och väntar.

Har att göra fram till klockan 15.00 men sen sätter vi oss i bilen och en 6 timmars bilresa norrut börjar. Ibland önskar jag att vi bara skulle åka upp till Mora, en bilresa på lite drygt tre timmar skulle räcka gott och väl.


En tromb har varit i farten...


Åke har packat klart.


RSS 2.0