Julen 2012

Julen är över och snart är också året 2012 till ända.
Vi tillbringade iaf julen hemma i Jämtland med familjen och tokiga släkten uppe i Grötom, precis som det ska va. Traditionsfika innan Kalle med minst sju sorters kakor, perfekt jullunch ;-) Kalle som i år inte va lika bra som tidigare, saknade negerdockan, så tillbax med henne tack!
Fick många fina julklappar också, riktigt nöjd!! Tackar så mycket för dom! :-)
Förutom Kalle och fina klappar bjöds det även på gitarrspelande och snapsvisor och prat med kusin Sara via Skype. Min kusin Erika och hennes pappa fixade ute belysningen och i år blev det en julren. :-)

På juldagen åkte vi och hälsade på Annicka och Ove i Österåsen. Mycket trevligt, där böjds de på både kaffe, glögg, fikabröd och julgodis. :-)
Eftersom man är rätt nöjd på julmaten efter julafton blev det älgstek och potatisgratäng till middag på juldagen, mums!! Alltid lika gott!! :-) Och lite av en tradition hos oss i vår familj.

Hur har eran jul varit?


20 dec

Känner mig väldigt nöjd med dagen idag faktiskt. Började med födelsedagsfika på förmiddagen och eftermiddagen bestod av att införskaffa sista klapparna och möta upp Frida för en fika, fick även sällskap av Maria :-)

Ikväll har jag myst med tända ljus, glögg och julgodisbak. Har också slagit in klapparna så imorgon behöver kvällen enbart ägnas åt packning inför julhelgen hemma i Jämtland. På lördag eftermiddag/kväll drar vi norröver, och i år ska vi komma ihåg julklapparna så vi inte behöver vända i Bollnäs ;-P


Snart mycket snart....

Heldag på jobbet idag och imorgon väntar en efterlängtad ledig torsdag, då ska fixa sista julklapparna, åka på födelsedagsfika och ta en julfika tillsammans med Frida. =)
 
Ikväll har jag slagit in julklapparna som jag köpte i månsdags då jag också var ledig och passade på att ta en julfika med Sofie och Johanna,vilket alltid är lika trevligt. Tanken var att klapparna skulle bli klara då, men så blev det inte så sista rycket får helt enkelt bli imorgon.
Sen är de bara två dagars jobb kvar och på lördag eftermiddag bär det av norrut mot Jämtland där vi ska fira jul. Ska bli jäkla skönt att åka hem faktiskt, kommer dock sakna min kusin Sara under jul som befinner sig i USA. Är väl bara att inse att det blir vanligare och vanligare att vi inte kommer va allihopa under julen.  
 
 
 

Lucia

Idag är det lucia, en av mina favorit dagar faktiskt. När jag var liten kollade jag alltid på lucia innan julkalendern på tv och av mamma fick vi alltid varm choklad, lussebulle och pepparkaka :-) Det var tider de, när man fortfarande var liten och bodde hemma.
Idag blev det inget lucia firande på tv för min del, en natt med dålig sömn gjorde att sängen prioriterades istället.

Såhär fina var vi på jobbet idag :-)


Baka baka liten kaka

Hel dag på jobbet, tomtegröt till middag och eftersom det är onsdag blev det traditions fika hos Anna och Klas med Arga snickaren. Ja så kan man sammafatta min dag 12-12-12.
Skyndade mig iväg att handla efter kvällens fika och när jag kom hem gjorde jag en mjukpepparkaka till luciafikat på jobbet imorgon. Tänkte nämligen bjuda mina fina arbetskamrater på lite go fika, mjukpepparkaka, saffranskaka och pepparkakor såklart. Har man så fina arbetskamrater som jag tycker jag gott att man får skämma bort dom lite såhär innan jul. :-)
 
Gjorde förresten första fotbollsträningen inför säsongen 2013 igår, träningsvärk i kroppen idag, men kul var det. Har inte haft varken sug eller motivation och den är väl inte där till 100 % än heller. Men har iaf gjort första träningen före jul som jag faktiskt hade som mål. Men kul var det igår iaf och lite sugen är man allt att den där bollen en säsong till. Att vi har en ny tränare känns ju också jävligt skoj och är en motivationshöjare. Lutar allt åt att de blir en säsong till....
 

Sen sist....

Har hänt lite sedan senaste uppdateringen. Torsdag - fredag förra veckan åkte jag och Simon ner till Skarpö för kurs. Torsdagen var helt klart den bästa dagen som bestod av provningar av både rött, vitt, öl och champagne med lite genomgång av grundkunskaper. Fredagen bestod mest av teori och diskussioner men sånt är ju också bra, dock inte lika roligt kanske ;-)
Vad otroligt fint de var där ute på Skarpö, nästa gång vill jag åka dit på sommaren ;-)

I lördags blev de jobb och efteråt slängde jag ihop en pepparkaksdeg. Blev en liten spontanutgång på kvällen också :-)
I söndags bakade vi både pepparkakor och lussebullar. Blev dock ingen årsglögg som brukar va tradition, får ta den en annan kväll. Tog istället med oss go julmusten från Nygårda ut till byn för en Beck-kväll :-)

Idag blev det jobb och har nog aldrig längtat efter att jobba en måndag som jag längtat efter denna. Idag bytte vi nämligen kläder :-) Lite tågkonduktörskänsla kanske men jäklar vad snygga vi är nu!! Tummen upp!! Så kika in personalen på glasbanken nu.


3 december

En fullspäckad helg resulterade i att adventspyntet kom upp först idag. Har varit ledig och då passade det bra att pyssla på med det. Har haft tvättstugan också så nu är nya arbetskläderna upptvättade inför premiären om en vecka :-)
Har varit lite less på våra julgardiner i vardagsrummet, så idag åkte jag ut till Franzéns och hitta på ett par nya. Riktigt fina med små tomtar på.

När sambon kommer hem från jobbet blir de glöggpremiär. Hade en flaska äppelglögg med smak av apelsin och saffran kvar sen förra året så den blir det ikväll. Spar årsglöggen till lusse- och pepparkaksbaket. Har blivit lite av en tradition hos oss att testa den i samband med julbaket. :-)

Igår var vi på tomtemarknad och julskyltning, tog oss en tur till ÖB för jakt på julgransbelysning men kom hem med två ljuslyktor istället, riktigt nöjd!


RSS 2.0