Blommor

Överraskande min sambo med blommor idag när jag kom hem från jobbet. Han hade tydligen samma tanke och hade köpt de här fina blommorna till mig :-)
Tack mitt hjärta! <3


Middagstips

Ikväll blev det en av mina favoriterrätter till middag :-) Ett middagstips som jag fått av min kusin Erika. Det är gott, otroligt enkelt och det bästa är att det går fort att laga ihop. Perfekt sådana här dagar när varken jag eller sambon är sugna att laga mat.
Hur mycket man vill ha i av varje är upp till var och en, men jag brukar ha:

2 kycklingfiléer
1 pkt bacon
1 röd paprika
5 dl matlagningsgrädde
Mycket soltorkade tomater i olja
Salt och peppar

Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem. Hacka bacon i mindre bitar och stek även dessa. Dela paprikan i bitar och blanda ihop tillsammans med kyckling och bacon i stekpannan. Slå på matlagningsgrädde och låt puttra. Jag brukar hacka tomaterna lite innan jag blandar i dom med resten. Salta och peppra. Låt puttra ihop några minuter.
Servera med antingen bandspagetti eller ris.


Blåbär

Idag har jag varit och plockat blåbär :-) Skogens blåa guld så himla gott! Blir nog en tur till i helgen om vädret visar sig från en bra sida :-)


Regn

Första dagen är på Tierp arena bjöd på regn regn och sen lite regn igen. När solen väl kom fram och hoppet kom om att vi kanske skulle få köra börja komma började det genast droppa regn igen. Men en runda hann vi iaf få idag, 6.91sek och 321km/h :-) Nu väntar långbord och kräftor som vi tar en dag tidigare än beräknat. Ska bli både gott och trevligt :-)


Tierp

Just nu sitter jag tillsammans med resten av teamet i Adeens Motorsport på Tierp Arena. Rekordbollarna (chokladbollar) är bakade, liksom räkpajen till fredagens långbord med kräftor och räkor.
Mitt första race för i år och det känns roligt att va här och gå runt och kolla bland övriga team på plats. För en gångs skull är inget jobb inbokat och skadad som man är har man inte heller någon fotbolls match som krockar.

Mitt i bak, packande och stök idag ringde världens bästa Maria. Åh vad kul det var att höra hennes röst, vi har inte pratat på flera flera veckor, så ett samtal på nästan två timmar var verkligen på tiden för att prata ikapp allt. Just där och då fick jag verkligen en stark känsla av att jag ville åka hem, träffa henne, Pether och såklart lille Isac. =) Men när någon hemresa blir av åtterstår att se, har nämligen fått förlängt på jobbet. Men förhoppningsvis så kan jag åka hem nått i slutet av september eller början av oktober.
 
Bild från Tierp 2011
 
Rekordbollar :-)

Lördagkväll

Lördag bestående av jobb, fotboll och en kväll i gräsänkans tecken. Eftersom jag var själv hemma ikväll passade jag på att äta kräftor och kolla på american pie: reunion. Tack Karin för filmtipset. :-) Dagens fotbollsmatch gick i vinsten tecken och vi vann mot svärdsjö med 4-1.

Finaste Ida ringde ikväll också, skoj att surra bort en stund med henne, synd det ska va så långt emellan oss!!

Sötaste busan har lärt sig skriva fint också ;-)
Nu funderar faktiskt på sängen nu, ska upp och städa stan imorgon. Skulle ha kört in bilen också som jag inte gjort. :-/ Ett av mina nästan dagliga irritations problem är varför alla ska ha en förmåga att parkera precis framför vår garageport. Hela j*vla plus parkeringen har dom att ställa sig på, men just precis framför vår port ska dom stå!! Förmodligen bara för att det är så trångt och jävligt för en annan att kunna parkera bilen och för att jag än en gång ska va orolig att repa sidan på bilen. Ställ bilen nån annan stanns tack!!!


Vart är du herr kantarell?

Ikväll har jag och Frida varit på jakt efter herr kantarell och hans familj. Men dom har lyst med sin frånvaro :-( Mygg fanns det däremot gott om och imorgon ser man förmodligen ut som en prickig korv. :-/ Som tröst efter den misslyckande svamprundan blev det en blåbärssmoothie till Sverige - Brasilien matchen. Mycket god!! Blåbär, banan, krossade linfrön och fil.


Vackert

Träningen gick peppar peppar bra. Men av sju spelare på plats hade vi tre knäskador. Det är INTE bra! Men det känns skönt att röra på sig iaf och träffa tjejerna!
När jag cyklade hem var himlen så otroligt vacker, stannade ett par gånger bara för att titta och njuta och ta lite kort. Tråkigt nog ger inte bilderna en rättvis bild, himlen var så mycket finare och färgerna mycket starkare. Imorgon väntar lite jobb och sen blir de häng med Frida :-)


Tisdag.....

Sitter ute på balkongen och njuter i solen och låter magen smälta maten. På menyn idag stod mustig köttgryta med ris. Och den blev super god! Rekommenderas verkligen och jag ska dela med mig av receptet, men de får bli en annan dag. Har varit ledig idag och har inte gjort många knop. Tog en runda på stan, köpte ett linne, funktions t-shirt, tejp till foten och hålfotsinlägg. Och en glass såklart som jag njöt av på balkongen i solen. :-)
Ikväll är det dags för fotbollsträning, hoppas knät är snällt och håller. Ska bli skönt att komma iväg i vilket fall som helst. Har haft en latmask i kroppen ända sen vi gick på uppehåll och ingen motivation för fem öre. Hoppas att det vänder efter ikväll.


Söndagsmys

Idag blev det först en tur till Falun och en träff med Johanna och Sofie. Köpte äntligen min svarta klänning som jag letat hela sommaren, lagom att hitta den nu när hösten snart är på intåg ;-P
Åkte sen till matchen, som slutade med stor förlust, 9-2 och lite skador och vrickade fötter. :-( Inget vårt lag är i behov av just nu. Väl hemma stekte Åke på sista rostbiffarna och det blev middag på balkongen. Mys! Och eftersom jag är ledig imorgon fick två öl slinka ner också ;-) snart efterrätt, resterna från fredagen rabarberpaj.

 


Kräftskiva

Igår blev vi bjudna på kräftskiva hos Anna och Klas. :-) mycket gott och mycket trevligt!
Jag är ett riktigt stort fan av skaldjur, där kräftor och räkor är två stora favoriter :-) Till efterrätt blev de nyplockade hallon med grädde och glass.
Mer kräftor ska det bli framöver, iaf om jag får bestämma ;-)

Dock var det tydligen vissa djur som även gillade mig. :-( Nedra stickmyggor!


Frukost

Efter morgonpromenaden blev det frukost på balkongen, solen försöker ta sig fram mellan molnen och göra oss sällskap. :-)
Senare idag blir det först en tur till Falun och fikadejt med Johanna och Sofie, därefter blir de bänkvärmare i matchen mot Dalkurd. Vad har ni andra för planer för söndagen? Ska ni sitta klistrade framför finalen i handboll?


Bilder från kvällen

Bilderna ville visst inte laddas upp i förra inlägget :-(


Vilken kväll :-)

Fredagsmys hemma med finaste sambon! Ätit god mat, stekt rostbiff, hemmagjord klyftpotatis och kantarellsås :-) Fuskade med kantarellerna och köpte på Ica. Blev middag framför tv:n vilket nästan gav livekänsla under Sveriges semifinal match i handbollen. Och vilken match, OS-final nästa och här på
Malmgatan fortsätter vi vår toppen kväll med rabarberpaj och vaniljsås och lite bubbel. :-) Gillar vår kvällar när vi lagar lite godare mat, vin och lyxar till det med antingen förrätt eller efterrätt, ibland båda två. Just ikväll firar vi, dock i efterskott, vår 5 1/2 års dag som var den 27 juli. Men bättre sent än aldrig!

Ikväll invigde vi mina nya glas som jag fick i examens present av mamma, pappa och syster :-) Glasen kommer från Storsjöhyttan i Östersund :-) Vi provade också ett nytt vin som föll oss båda i smaken :-) Gillar att testa lite nytt!

 


OS-final :-)

Ja vi är i OS-final i handbollen, vilken rysare! Men vad vi är bra!! Bästa bästa bästa!! Bara att ladda inför finalen på söndag! :-)


9 augusti

Jag gillar verkligen att vakna utan att klockan ringer och känna mig pigg och utvilad, nästan bäst gillar jag att vakna skapligt tidigt med den känslan och att veta att jag har hela dagen till mitt förfogande. Idag vaknade jag vid 7, drog mig lite i sängen innan jag tog en morgonpromenad, 3 km blev det och nu ska jag strax äta frukost. Just idag har jag inget inplanerat innan det är dags för jobb. Ser ut att bli en fin dag för solen tittar fram. :-) hoppas den tittar fram imorgon också för då är jag ledig :-)


Höstkänsla??

Undra om vi hade tur eller tur ikväll? Båda två låg i soffan efter middagen och planen var på vi skulle ta oss en promenad runt broarna bara maten fått sjunka undan. Då ringer Krister och vill ha kaffe och under tiden han är här öppnar sig himlen och det öser ner regn. Vi konstatera att någon kvällspromenad blir de inte och hade vi hunnit iväg hade vi kommit halvvägs ungefär när regnet kom. Nu sitter jag här i soffan med ett glas vin, tända ljus, snart en kopp te och en höstkänsla inombords. Regn, te och tända ljus hör hösten till tycker jag. När mamma och pappa var hit fick jag lite nya te sorter av mamma. Hawaii Dröm är en ny favorit :-) Har ni något favorit te?


Lediga måndag

Idag har det varit en varm dag här i Avesta, men tråkigt nog har solen lyst med sin frånvaro och mest verkat vilja hålla till bakom molnen som täckt hela himlen. Klev upp och åt frukost med Åke runt 5 och gick sedan och la mig och sov till 8. Då när jag klev upp såg det ut att bli en solig och fin dag. Gick och handlade, köpte massor med frukt och tänkte gå ner och lägga mig på holmen med fruktsallad till lunch. Men nä lagomt när man kom hem kom också molnen. :-( Blev balkongen med boken Elsas värld en stund och sen os och en rejäl gubbvila på soffan. Snart dags för middag, lax med ris och sweetchilisås en av mina favoriter :-)


Lördag

Jobbat sista dagen för den här veckan och nu väntar tre lediga dagar! Skönt!! Efter jobbet idag cykla jag upp till vallen och kika på ADFK matchen, som slutade med förlust. När jag kom hem blev de rom & cola, bok och balkongen i solen. Blåser dock lite och när solen försvinner bakom molnen blir de lite så kyligt. Kanske ska flytta in i soffan och kolla på lite OS i väntan på att sambon ska komma hem.


OS

Hel dag med jobb idag och därför finns ingen större ork till något annat denna fredag. Känslan i bilen påväg hem var att det skulle bli en öl på trapper, men väl hemma kändes soffan, OS, pizza och en kall betydligt bättre. Efter pizzan byttes ölen ut mot rose och popcorn. Zappande på tv:n mellan Repmånad och OS. Nu har vi precis sett handbollsdamerna förlora mot Spanien. Det är vår fredag kväll de, imorgon väntar åter jobb och därefter blir de vallen och ADFKs match.


Avesta Visentpark

Under helgen som var hade vi mamma och pappa här på besök. Väldigt skoj och trevligt! Förutom grillning vid husvagnen och middag nere på Köket i Gränden blev det även middag ute i byn och ett premiär besök för oss allihopa på Avestas Visentpark. Vi hade tur med vädret och solen sken hela dagen. Riktigt maffiga djur är dom visenterna, och man kände sig ganska liten där bredvid staketet. Vi gick även en tur med guide. Kan verkligen rekommendera att åka dit, det var väldigt mysigt där.


Shopping och hus

Min lediga dag tillbringades med Frida och Maria och shopping i kupolen. Hitta lite grann, men var även in här i Avesta när jag kom hem. Jag ångrade mig på den blå tröjan och hade turen att den faktiskt fanns i min storlek här på vero moda i Avesta :-) Kikade in Fridas hus som jag skrev tidigare idag och shit vad sugen jag blev på att köpa hus. Deras hus är verkligen super fint :-) Måste kanske ut och kika vad det finns för några ute på marknaden. ;-) Största problemet är nog vart vi ska bo, här eller där? Jobb hit och dit spelar ju också in. Men ja det är ju alltid gratis att kolla och drömma och i den änden ska jag iaf börja.


God morgon ledig dag!

Onsdag och min lediga dag den här veckan, skönt! Startar dagen med lite go frukost. Skoj att variera sig lite från det jag i vanliga fall äter på morgonen, nämligen fil, kiwi och havregryn. Idag blev det en smoothie på fil, banan och jordgubbar. Ett glas proviva jordgubb och en tallrik med melon, kiwi och jordgubbar. Vad brukar ni äta till frukost? Resten av dagen känns lite som en öppen bok, men en tripp till "gräddhyllan" för att kika in Fridas nya hus blir det förmodligen iaf. Vädret ser inte så spännande ut just nu heller :-(


RSS 2.0