Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Min favoritfödelsedag måste vara när jag och Emma var nere i Holland och hälsade på Walle. Dom bjöd på havregrynsgröt med jordgubbar till frukost och sen var vi och kollade på den holländska ligan och matchen mellan AJAX och AZ. Helt klart en födelsedag att minnas. =)

Citerar från Walles Resedagbok:
"På söndagen var det Marinas 20 årsdag så då blev hon uppvaktad med sång och present på morgonen. Varav presenten var en Ajaxhalsduk!! Tack så mycket Walle och Emma!! =) Till frukost blev det varmchoklad, havregrynsgröt och jordgubbar. En mycket god frukost! Efter frukosten tog vi tåget till Amsterdam för att vi skulle hinna se lite av den innan vi skulle på matchen Ajax-AZ. Amsterdam var väl en helt okej stad, men vi tycker nog bättre om Haag.

Sen tog vi tåget till stadion och där var det grymt med folk, överallt bara kryllade det av Ajaxsupportrar. Vi hittade tillslut där vi skulle sitta och det var hur mycket folk som helst, världens stämning och kanon väder. Det var verkligen en rolig match. Ajax vann med 1-0 och vi har riktigt mycket kort på Rosenberg!! ;)
Efter matchen tog vi tåget hem och Walle och Emma skulle baka tårta. Jättegod jordgubbstårta!! =) Så de blev tårta till middag."




En helg med toppar och dalar...

Igår hade vi tjejmiddag hemma hos Sofie. Det blev hon, jag, Johanna och Maria. En jätte trevlig kväll med tacopaj, kladdkaka, gott dricka och massa surr och skratt. Precis som det ska vara.

Idag har jag varit frusen, trött och öm i kroppen mest hela dagen. Åke åkte upp till Leksand för att kika på utomhus matchen mot Mora och jag bestämde mig för att gå och sova en stund, somna dock aldrig med blev nästan en timmes vila.
Skulle ju på lagfest ikväll så tänkte att jag skulle va någolunda pigg till den, men när jag vilat klart hade jag 39 i feber. Så någon fest för min del blev det inte.

Har tillbringat kvällen med Kapten Jack Sparrow och Pirates of the Caribbean - Vid världens ände.






Här näst blir det Mitt stor feta grekiska bröllop



Kikar runt lite på nätet....

Chattar med Jannike på fejjan och sitter och kikar runt lite på nätet, vaknade med huvudvärk imorse så läsa i skolböckerna som det var tänkt har det inte blivit mycket av. =/
Men det är ju inte helt fel att kika runt på nätet, läsa lite bloggar osv. Just nu sitter jag och kikar på lite kläder, bland annat från Mandeldesign. Vore roligt att shoppa, även om lusten inte ligger på till 100 % just nu, men det beror väl främst på att man känner sig som en stor tjock valross för tillfälligt. Brukar få den känslan när jag är småkrasslig och när jag dessutom inte kan träna gör det ju inte saken bättre direkt.

Har iaf bokat in en middag på torsdag nästa vecka med världens bästa vän Jannike! =)
Har man nått roligt att se framemot efter att man varit hos tandläkaren.

Nä dags att hoppa ur mjukisbyxorna nu och dra sig upp till Plus en snabbis innan Åke kommer hem. Ta ut pengar och se om jag iaf kan hitta nått snyggt nagellack. Det kan man ju trots allt shoppa fast man känner sig som en valross. ;)



Dag 17 - Mitt favoritminne

Oj, minnen det har man ju så många av, svårt att välja ut nått som är favoriten. Det finns ju så otroligt mycket som man minns från när man var liten, som man alltid kommer minnas och tänka tillbaka på med ett leende på läpparna. Tror inte jag har nått sånt där riktigt favoritminne faktiskt.

Men ett minne som jag kan berätta om var när vi var i Bakvattnet, där lärde vi känna två tjejer som kom från Gällö. Vi blev jätte bra kompisar där uppe och varje vinter byggde vi rodelbanor. Två stycken brevid varandra och sen bjöd vi in alla på campingen på rodelbanetävling med te-fat. Och vad roligt det var, folk flög ur, vissa kom inte ens iväg och banorna gick sönder. Sen hade vi byggt prispall och fixat priser också.
Ja det var himla roligt faktiskt. Som vi jobbade med dessa banor, hela dagarna och kvällarna. Men det var riktigt roligt =)



Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar 
Dag 04 – Det här åt jag i dag 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag 
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick 
Dag 09 – Min tro 
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag 
Dag 11 – Mina syskon 
Dag 12 – I min handväska 
Dag 13 – Den här veckan 
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss 
Dag 17 – Mitt favoritminne
 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag 
Dag 19 – Detta ångrar jag 
Dag 20 – Den här månaden 
Dag 21 – Ett annat ögonblick 
Dag 22 – Det här upprör mig 
Dag 23 – Det här får mig att må bättre 
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – Hemma hos mig 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 – Mina ambitioner 
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Virus i nacken?

Måste ju ha fått nå j*vla virus som spökar i nacken, den har varit konstig, spänd, öm sen i måndags. Men det är bara på den vänstra sidan, hur nu de kan komma sig.. ja ja... hoppas de går över snart iaf.
Hade bokat in ett Bodypump pass imorron klockan 7.15 det fick jag tråkigt nog boka av. =(
Men jag hoppas det har gett med sig tills nästa vecka då jag bokade in Core istället. Aldrig varit på det tidigare så det ska bli kul att testa. Någon annan som gjort kanske??

Ikväll blir det en lugn hemma kväll... vi ska mysa, kolla på tv och äta vaniljmunk och dricka te. Ja man får faktiskt unna sig sånt när man har ont i nacken tycker jag. Dessutom är det ju premiär för Lyxfällan ikväll =)

Man blir ju brydd av att se hur dålig koll folk har på sin ekonomi Och hur man bara kan fortsätta handla fast pengarna är slut. Varför vill man ens sätta sig i den situationen? Sen står vissa där och blir arga när dom måste sälja sina saker, men vad f*n ni har ju själva satt er i den sitsen, ingen annan har gjort det åt er!
Ja det blir spännande att se kvällens avsnitt faktiskt.



Men gå och dra nånstanns....

Jo tjena att förskylningen var påväg bort, min förskylning är som döden...man känner sig lite piggare en stund och sen går det bara utför. =P
Igår vaknade jag med världens huvudvärk, kroppen gav den där känslan att förskylning är på gång, ont överallt. Inbillade mig själv när jag åkte till Borlänge att jag fått reumatism i lederna för jag hade så ont i fingrarna...haha nej nej är inte alls hypokondriker. Det positiva med dagen var iaf att alla vi prata med var jätte trevliga och hjälpsamma när vi gjorde klart två uppgifter till seminariearbetet. Men sen när jag väl skulle åka hem hade värken satt sig i nacken också, så jag var väl kanske inte världens bästa bilförare när man knappt kunde virda på huvudet i alla korsningar.
Börjar bli sjukt less på det här nu, inne på andra veckan och det börjar bli väldigt j*vla drygt faktiskt.


Nej något varmt att dricka, en filt och sen kura ihop sig i soffan och läsa lite skolböcker, det får bli min tisdag det medans resten av min klass är på skolan och sitter strax och ska pyssla.


Äntligen...

I morse vaknade jag och hade inte den där riviga känslan i halsen som jag haft dom senaste dagarna. LOVELY!
Så nu kanske man äntligen kan ta tag i träningen på allvar. Tänkte satsa på lite innebandy ikväll och imorron blir det väl äntligen lite efterlängtad fotboll. =)


Nu sitter vi här och väntar på att herrarnas andra åk i slalom ska börja, sen blir det nog en sväng till byn.



Riktig helg...

Fredag och nu gör jag helg på riktigt. Dagen har bestått av att försöka få ihop seminarieuppgiften som ska vara klar nästa vecka. Lättare sagt än gjort att leta efter LED-lamps leverantörer på nätet, det mesta man hittar är ju bara återförsäljare. Men hitta på några som jag skickat mail till så nu hoppas jag att dom är snälla och vill svara på mina frågor. För övrigt ska vi även gå runt och intervjua butikschefer i olika butiker, tycker inte om sånt, dessutom har dom aldrig tid eller vill inte prata om sånt som vi frågar efter. Vilket man kan förstå, för det är ju trots allt ganska mycket hemligheter och konkurrensfördelar som de kanske inte vill dela med sig av. Så det känns lite små drygt att vi ska gå runt och fråga faktiskt. Men men, bara att bita ihop och se glad ut. 

Ikväll ska vi ut och äta på restaurang. Ska bli jätte mysigt. Det finns dock inte så mycket roliga matställen här i Avesta, så man saknar faktiskt Östersund, för vi har ju faktiskt ett bra restaurangutbud där. Men ikväll är vi inte i Östersund så The Kings Arms får det bli.





Vad ska folk hitta på i helgen då?


Dag 16 – Min första kyss

Kommer inte ihåg min första kyss, så antingen var den inge bra eller så vill jag helt enkelt inte komma ihåg personen som jag gjorde den med.

Min första puss som jag fick av min första pojkvän minns jag däremot, fast det var så länge sen. Tror vi gick i lilltvåan eller nått sånt. Det var iaf på ett disco och vi dansade tryckare och han frågade om jag ville ha en puss. Så himla gulligt. Minns att jag blev jätte pirrig i magen efteråt.


Dag 15 – Mina drömmar

Det känns som att de klassiska och traditionella drömmarna man har är att skaffa en egen liten familj, hitta ett bra och välbetalt jobb osv osv osv... Det känns som realistiska drömmar som man faktiskt har chansen att uppnå, precis som mina drömmar att åka till Alperna och åka skidor eller att se en Manchester United match på hemmaarenan Old Trafford.

Såklart drömmer jag även om att vinna mer än 25 kr på Triss, hade verkligen inte tackat nej till att få komma till Nyhetsmorgon på TV4 och skrapa fram en större vinst. Eller att provköra en riktigt flashig dyr bil i ett land med vackra vyer. Eller varför inte kommer på en riktigt smart och finurlig produkt/tjänst som alla bara måste ha och på det sättet kunna tjäna massa pengar.
Fast största drömmen vore kanske att hitta botemedel till alla hemska och fruktansvärda sjukdomar som cancer, AIDS, och alzheimers, eller att få alla att sluta kriga och få världsfred.

Hm.. skönhetsmissvarning där eller. ;)


Lååång helg

Nu har jag gjort "helg", eller egentligen gjorde man kanske det redan igår när man åkte hem från skolan.
Idag har jag haft en helg dag tillsammans med min svärfar. Vi har varit i Sala och hälsat på Käthy. En mycket trevlig dag! =)
Kom nästan nyss hem, hungrig så de blir strax mat, så skönt att vi gjorde storkok med kycklingwook igår så de bara är att värma idag.
Vad kvällen har att erbjuda återstår att se, kanske vi gör en tradition och går upp till Klas och Anna för kaffe och Fuskbyggarna. Eller så blir de en kväll hemma framför tv:n som alla andra kvällar.
Hade gärna tränat med förskylningen känns ännu inte vilja försvinna så de blir nog till att stå över den ikväll också. =/


Alla ♥-dag



En stor KRAM på ♥-dag!



Perfekt till kaffet



Den här chokladkakan bakade jag igår och den blev väldigt uppskattad, vilket var jätte roligt =) Hittade receptet i en Matmagasinet tidning jag hade liggande.

Chokladkaka med päron
10-12 bitar

100 g smör
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
2 ägg
smör + mjöl till formen
Garnering
1 burk konserverade päron, 420g
hackad mandel
pärlsocker
Tillbehör
Vispad grädde

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en rund form med löstagbarkant som rymmer 1 ½ liter.
Häll upp päronen i en sil att rinna av. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner äggen och sist det ljumma smöret. Rör samman till en slät smet. Bred ut smeten jämt i bakformen.
Skär päronen i klyftor och stick ner dem lätt i smeten i ett vackert mönster. Strö över mandel och pärlsocker.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Känn efter med en provsticka. Kakan får gärna vara lite kladdig. Servera med lätt vispad grädde.


Pensionärsvarning ?!



Om man blir bjuden på fest men väljer att stanna hemma med ett glas rosevin och titta på melodifeastivalen då måste de väl ändå vara pensionärsvarning? Haha

Men med min förskylning tycker jag nog att jag gjorde rätt, men ändå, man sitter här, 24 år och hellre tittar på melodifestivalen än går på fest. INTE BRA! Iaf när det gäller mig som har dissat melodifestivalen helt under flera år. Kanske berodde det på att det som vanligt bara går SKIT på tv.

Idag satsar vi på störtlopp. Sen ska jag baka ihop en chokladkaka med päron. Det är kladdkakedagen idag, enligt FB, men eftersom Åke inte är så förtjust i kladdkaka tänkte jag göra en annan variant på chokladkaka.


Varm svartvinbärssaft

Det bästa som finns när man är sjuk är varm svartvinbärssaft. Det fick jag alltid tillsammans med skorpor när jag var mindre och var hemma och var sjuk. Nu har jag inga skorpor, men de räcker gott med bara saften också. Superkombinationen i VM idag, så det blir skidor, varm saft och chill hemma idag. Åke är hemma och ledig från jobbet, eller hemma för vård av sjuk sambo som vi säger. =) Tror vi ska dra oss ut till byn en sväng sen iaf, spela lite kort. Har en känsla av att vi båda kommer ha damp om vi ska sitta hemma hela dagen.

Vilket väder det är ute, i natt vaknade jag av att det blåste som sjutton ute, flaggorna på plus står rakt ut och dessutom snöar det. Nått sug efter en promenad väcks då inte. Gillar att det kommer snö, men blåsten kunde mer än gärna ge upp och försvinna.

Tanken var ju att vi skulle åka skidor idag och jag har varit så sur för att jag blivit sjuk, men med det vädret som är så gjorde det nog inte så mycket.


Åre när vi var där för några år sen.


Torsdag...

En snöig torsdag är det idag, jag ska strax kolla på våra bästa år och sen fixa ihop lite lunch. Ska upp till skolan på seminarie i eftermiddag. Hade dock hellre stannat kvar hemma. Förskylningen känns iaf vara på bättringsvägen, vilket känns väldigt skönt.
Hoppar dock över träningen ikväll också, vill bli helt frisk!! Brukar ha en förmånga att få långdragna förskylningar annars, och sånt är så himla drygt.

Ha en trevlig dag! ♥

Kura innedag...

Inte alls pigg igår, vet inte om det känns så mycket bättre idag heller, dock sovit ganska bra, men hatar dagar när man vaknar med huvudvärk. Hela dagen blir verkligen förstörd då. Nu verkar det iaf ha gett med sig litegrann. Men har fortfarande ont i halsen och kroppen känns inte alls nå pigg. Sjuk är något som jag varken vill vara heller har tid med. Idag är det jätte fint väder ute och jag har tillbringat dagen i soffan. Tur de är VM i alpint så man har kunnat kolla på de nu på förmiddagen. Dåligt med svenska framgångar, men vad jag gillar när det kommer en outsider och tar hem segern. =) Heja Italien och Christof Innerhofer =)
Snacka om att toppa formen lagom till VM, killen har aldrig vunnit en super-G tävling i världscupen och idag står han där som världsmästare. Sånt är roligt. Tycker det är lite tråkigt när alla förhandstippade favoriter vinner. Så det var en bra start på VM i mina ögon!


Christof Innerhofer - VM-guld i Super G


Halv tussig

....ingen bra dag de här, vaknade imorse med lite små ont i halsen. Åkte upp till skolan iaf, har ju trots allt bara två lektioner i veckan så då kan man gott åka dit. Föreläsning på förmiddagen och sen nån övning på eftermiddagen. Drog till Kupolen strax före två för att fika med Sofie, Johanna och Caroline. Caroline fick sin födelsedagspresent, sen hade vi första parkett när polisen kom och plocka in en grabb som vi tror hade snattat. Haha, lite action såhär en tisdag eftermiddag.
Nu när jag kom hem hade jag nästan känslan av att jag hade feber, halsen känns inge bättre heller. =/ Vill inte bli sjuk! Har varken tid eller lust med sånt.

Tror jag ska göra en kopp te och kika på Halv åtta hos mig om en stund. Sen är det Sofias änglar, känns som tisdagskvällen är räddad.


Toppenhelg

Helgen har varit riktigt bra. =) Karolin kom upp i fredagskväll, då blev de kycklinggrytan till middag som blev jätte god. =) Sen blev de fredagsmys med Let´s Dance och grönsaksstavar med dip. I lördags skippade vi skidorna, gick en promenad runt broarna, tog en lunch på nya "Corner" , blev massor med surr, och sen drog vi oss upp till Borlänge och Sofie för lite middag. =) Fläskfilé och klyftpotatis och sen ananaspaj till efterätt.
Tack tjejer för en trevlig lördagkväll!! =)
Sen igår kika vi på lite stugor till Vårforum i Vemdalen, får se hur de blir om vi bokar nån lr inte.

Fick äntligen spela innebandy igår också!! Som jag längtat hela veckan, blev så glad när vi kom till Sala och såg att vi var 12 stycken! HOPPAS HOPPAS de blir samma den här veckan också!!


Nu sk jag fortsätta plugga och sen ska jag gå upp till Plus för en lunch/fika med Frida. =)


Finbesök från Uppsala

Om några timmar får vi finbesök från Uppsala. Min ängel Karolin ska komma och hälsa på och tillbringa helgen här hos oss. =) Kul med besök eftersom Åke är tråkig och ska jobba eftermiddag hela helgen.
Nu håller jag på och baka... känner att jag har en liten Maria Olsson -dag. Hon hade nämligen lagt ut recept på tekakor, dom håller jag på och bakar nu, sen hade hon också lagt ut en kycklinggryta, den ska vi göra till middag ikväll. =) Tycker det är roligt att prova nått nytt. =) Så vi får väl se om det går hem hos Åke och Karolin. =)
Har bakat grahamsbullar också dom blev precis klara så de passar ju bra för snart kommer Åke hem från jobbet kan vi ta oss en smakbit till kaffet.

Imorron får vi se vad vi hittar på för spännande, planerna var skidor i Rome, men med vädret som har varit kändes de ju inte så spännande, det har ju dock snöat idag, men vi får se. Vi ska iaf hem till Sofie i morronkväll på middag och chill, det blir trevligt =)

Konstigt väder, känns inte alls som Februari, snarare April...igår fick man hålla i hatten för att inte blåsa omkull när man var ute och gick, dessutom var det skithalt, usch. Och idag när man vakna då snöa de.

Fixade förövrigt ett gymkort igår, på iform vilket jag tror kommer bli jätte bra. Fick ett jätte bra första intryck och sånt är väldigt viktigt tycker jag.



Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Det här känns ju som samma fråga som på dag 10.. men men.. det får väl vara så då.
Eftersom jag är ledig idag så har jag tillbringat nästan hela dagen i mjukisbyxor och en skön tröja. Jag har alltid mjukisar på mig när jag bara ska gå hemma, det är så himla skönt. =) Men skulle gå ut och gå en promenad för några timmar sen så nu är mjukisarna utbytta mot ett par jeans.

Älska mjukisbyxor



Nu ska jag fixa kaffe, för snart kommer Åke hem. =)


Dag 13 – Den här veckan

Hittills den här veckan har jag klarat av skolans föreläsningar, så nu är jag fri och ledig ända tills tisdag nästa vecka, det kallar jag NICE! Himla soft att bara ha skola måndag och tisdag den här veckan. Sånt gillas.

Resten av veckan då...idag är det Onsdag och just nu sitter jag med beslutssvårigheter om vad de ska bli till middag ikväll, valet står mellan champinjon- och baconpaj eller skinka- och broccolipaj. Vilka problem man sitter med egentligen.. haha Ja ja, hinner klura lite mer på det. Annars är det träning som står på schemat, har sen träning ikväll, gillar inte, 20.30-22. Brukar ju gå och sova vid 22. Men Februarimånad kan man nog stå ut och hoppas på en bättre tid sen.

Imorron är det Torsdag, då har jag också träning, ska klura ut nån middag tills dess också, får se vad de blir för spännande. Vad dagen har att erbjuda vet jag inte ännu, återstår att se.  Sen är det ju Fredag och helg, och då har jag inget alls inplanerat faktiskt. Eller ja eventuellt ska jag till Sofie på Lördag för middag, film och chill. Sen på Söndag håller jag alla tummar jag har för att de blir innebandy. Var så länge sen jag var iväg nu, har haft fotbollsträning innan så jag har inte haft någon ork.


RSS 2.0