Perfekt till kaffet
Den här chokladkakan bakade jag igår och den blev väldigt uppskattad, vilket var jätte roligt =) Hittade receptet i en Matmagasinet tidning jag hade liggande.
Chokladkaka med päron
10-12 bitar
100 g smör
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
2 ägg
smör + mjöl till formen
Garnering
1 burk konserverade päron, 420g
hackad mandel
pärlsocker
Tillbehör
Vispad grädde
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en rund form med löstagbarkant som rymmer 1 ½ liter.
Häll upp päronen i en sil att rinna av. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner äggen och sist det ljumma smöret. Rör samman till en slät smet. Bred ut smeten jämt i bakformen.
Skär päronen i klyftor och stick ner dem lätt i smeten i ett vackert mönster. Strö över mandel och pärlsocker.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Känn efter med en provsticka. Kakan får gärna vara lite kladdig. Servera med lätt vispad grädde.
Den ser supergod ut, har aldrig prövat en blandning av choklad och päron i mjukkaka.