En tisdag

Lite små frusen efter kvällens fotbollsträning har jag nu stoppat i mig lite fika och krupit upp i soffan och in under filten. Här kommer jag tillbringa resten av kvällen innan det är dags att förflytta sig till sängen. Imorgon väntar nämligen en dag på jobbet.
Tisdagen har varit en blandning mellan motion och slappande i soffan. Började dagen med en 6.6 km morgonpromenad med Frida. Var helt perfekt promenad väder med knappt -3 på termometern. :-)
Åt en god frukost hemma med sambon och sen soffslappande tills skidorna på tv började. Halv fem drog jag på fotbollsträning, super kul och även nu perfekt temperatur ute. Dock blev jag frusen när jag cykla hem. Och ja nu ligger jag här under filten, nu återstår bara att se om de är nå bra på tv eller om man ska slå på en film istället.



Vårkänslan infinner sig

Idag har vårkänslorna verkligen infunnit sig. Det har varit riktigt kalasväder med blå himmel, någon plusgrad cch sol som värmer. Det är en härlig tid vi går emot nu, vårvintern en av mina absoluta favoriter! Vi tillbringade vår förmiddag ute hos Daniel och Lina och jag fick äntligen se deras nya hus, jätte fint. Tog oss en promenad med barnen och njöt av finvädret. :-)
Längade efter mamma och pappas altan idag också när vi gick där i solen, vad varmt och skönt de hade varit att sitta där emot husväggen med en kopp kaffe. Fina minnen man har därifrån, när man va liten och åt mellis där tillsammans med mammas dagbarn. De va tider de! :-) 
 
Helgen har också varit bra, i lördags jobbade vi båda två och senare på eftermiddagen sålde Åke den fina röda pärlan. En liten tår kom faktiskt för jag gillade verkligen den bilen, vår "Blixten McQueen"-volvo. ;-)
Tänk att man faktiskt kan få känslor för en bil, konstigt men sant.
 
I söndags tillbringade jag förmiddagen med att heja fram våra duktiga svenskar i VM-sprinten. Två silvermedaljer är verkligen inte fy skam! Bra jobbat! Drog iväg och träna med laget på eftermiddagen, mycket planka blev de och de känns idag, precis som de ska. =)
 
Vår översnöade lilla pärla från höstforum i Vemdalen 09.

Fredag i ledighetens tecken

Idag har jag varit ledig, inte alls så dumt. Efter att ha fått i sig frukost och diskat upp diskberget gick jag upp till gymmet. Har äntligen tagit tag i träningen igen, nu efter förkylningen försvunnit. Känner mig aspepp! Tummen upp för de! På jobbet har vi börjat prata om att anmäla ett lag till Blodomloppet i maj. Vore jätte kul om vi fick ihop tillräckligt med folk :-) Har inte sprungit ett löparlopp på flera år så det är väl på tiden kanske.
Testade lite nya mellanmål efter träningen också, en skål med keso, apelsin och linfrön och en med apelsin och vaniljkesella. Både funkade riktigt bra :-) men den med kesella var min favorit, kanske för att jag aldrig varit ett jätte stort fan av keso.

Efter att Åke kommit hem från jobbet idag åkte vi till Sala. Vintermarknad där i helgen så då kan de ju va trevligt att åka dit och kika lite. Även om det ofta är samma samma överallt. Köpte i vilket fall 14 par strumpor. Som alltid när jag är på marknad.
Blev middag/fika på Johanssons Café och sen gick vi till intersport som börjat sin vinterrea. Jag skulle köpa nya pjäxor till längdskidorna, dessvärre hade dom inga jag ville ha. Köpte istället tröjan/jackan som jag tittat på förut, som till min lycka var på rea :-)

Men nu popcorn och crime fredag :-)


I skenet från brasan

I lördags var det dags för tokigheter med arbetskamraterna igen. Jobbade först och åkte sedan upp till Brunnsjöberget tillsammans med Karin för att möta upp resten av gänget. På plats grundades det med korvsmörgås och varmchoklad i väntan på att barnfamiljerna skulle packa ihop och ge plats åt oss vid grillplatsen. Vi tände en mysig brasa, drack lite jäger innan vi blev som barn på nytt och sprang upp i backen för att starta dagens tävlingsaktivitet - pulkarace! :-) Jäklar vad kul de va! Kim slutade tillslut som segrare och efter prisutdelningen blev de korvgrillning. Det kom mera finbesök vilket resulterade i mera pulkaåkning :-)

Kvällen fortsatte vi sedan hos Ingela där det blev tacos till middag, goda drinkar, med andra ord och bibelspelet. Kul hade vi, vilket vi alltid har, med mycket skratt och tokigheter. Bästa arbetskamraterna helt klart! :-)

Laddade för tävling !

Barnen hade gjort en fin snögubbe

Det var det här vi tävlade om

Mitt pris - osthyvel, en fin skål och lite godis

Korvgrillning på gång!

Spelkväll =)

Vinnaren!


Tiden går fort när man har roligt

Varför går tiden alltid så fort när man har roligt? Min vecka uppe i Jämtland bara försvann och helt plötsligt var det dags att packa ihop väskan, kramas hejdå, sätta sig i bilen och åka hem.
Har iaf haft en riktigt bra semester vecka i fina Lit och Östersund. Gillar verkligen Östersund på vintern och badhusparken är verkligen nått speciellt. Så mysigt där nere, även på sommarn ska tilläggas.

Passade på att umgås med Maria och Isac i början av helgen och då tog vi oss en tur ner till invigningen av vinterparken och "hemma hos Birger" nere i badhusparken, lite synd bara att de va rätt kallt så vi blev inte så långvariga.

Vistelsen i övrigt har varit rätt lugn faktiskt, myst hemma med semlor, familj, paddan, VM, god middag och påhälsning lite överallt. :-)
Syster hade fotbollscup i går så då var jag och pappa där och hejade på. Kallt var de och när vi åkte hem sen hade jag knappt nån känsel o tårna. Jäkla kall hall den där ÖP-hallen. Burr!!

Hemresan idag gick jätte bra, älgar, renar och rådjur höll sig i skogen precis som det ska va. Väl hemma väntade en stor bukett med rosor från finaste sambon. Tack min fina!

Kungen - Emil Hegle Svendsen

Badhusparken i sin fina vinterglans

Rosorna som väntade på mig när jag kom hem =)

Semla - MUMS!!

Birger var såklart på plats också =)

Det kom fina fina små snöflingor nere i Bashusparken


Familjemys

Sköna fredag i fina Jämtland :-) Trots minus graderna har det varit skönt väder ute. Åkte in till stan och hade en mysig fika på Törners med två riktiga favoriter nämligen Maria och Isac :-)
Trängdes med alla andra på Maxi när jag skulle handla till kvällens middag. Som vanligt blev de tre rätters och i det här fallet föll de på att bjuda på liknande som vi åt med jobbet för några helger sen. Sparrissoppan byttes dock ut mot gravad lax på rostat bröd med gravlaxsås. Gick fint de med :-)

Imorgon hoppas vi på lite mildare väder så vi kan ta en tur till badhusparken :-)


Surprise Here I Come

Efter tre dagars jobb såhär i början på veckan gick jag igår på en veckas ledighet, verkligen jätte skönt. Passade på att åka hem till Jämtland idag och blir här hela ledigheten. :-) Lika bra att passa på när de blir flera dagar i sträck. Överraskade både pappa, mamma och syster på respektive arbetsplats eftersom ingen av dom visste att jag skulle komma hem. Blev en lyckad överraskning :-) Mamma såg väldigt förvånad ut och hade nog snarare väntat sig en förälder än sin äldsta dotter i hallen på dagis.

Har bara tagit det lugnt här hemma sen jag kom upp, man blir rätt seg av att köra alla milen. Men nu är ju VM-månaden igång så de finns mycket att kika på. :-) Såg för övrigt dokumentären med Carolina Klüft nu ikväll, vilken karriär den tjejen har haft och vilken motivation, helt otroligt. En riktigt bra dokumentär för övrigt som innehöll allt, glädje, styrka, framgångar, motgångar, sorg, tårar. Har ni inte sett den - Se den!

Nu ska jag ta en kopp te och kolla på Once Upon a Time från ikväll.

Bilden tog jag i bilen när jag passerade Mosjön.


Dags för lite boll

Ännu en kort dag på jobbet, skönt. Ska stoppa lite i magen och kika på OTH innan det är dags att åka till vallen och köra första fotbollspasset för i år och första passet på flera veckor. Ska bli riktigt roligt och är verkligen super peppad! :-)

Idag på jobbet fick jag en present från Karin som varit utomlands en vecka. Ett jätte fint armband av snäckskal. :-)
Tack snälla du för det!


Snön faller...

En kort dag på jobbet idag, väldigt skönt och välbehövligt för åkte hem med huvudvärk. :-( Koka lite kaffe i hopp om att de skulle hjälpa och kröp sedan ner i soffan under filten och kika på OTH. Slumra till efter de och efter några glas vatten och lite mat har den försvunnit. Skönt!
Nu sitter jag åter i soffan under filten, med lite vindruvor och väntar på att klockan ska bli 21 så jag kan se fortsättningen av Dicte.
Ute snöar det, var så vitt och fint när jag körde in bilen. Blir så glad. :-)



Minus grader ger sol

Söndag och det har varit en riktigt fin söndag. Solen har tittat fram och vi har hejat fram Sverige i både sprinten och ski cross. Idag var jag också iväg och körde styrka med resten av laget, gött att komma igång igen och de kändes i kroppen att den inte varit träningsaktiv på flera flera veckor så Hej träningsvärk imorgon! Kände dock av sträckningen eller vad de nu är som jag fått vid revbenen. :-(
Efter träningen lagade jag laxwook till middag och gud vad gott de va. Mums! Åke hade hyrt film och köpt kladdkaka när han va och handlade, så blir filmkväll ikväll. Hypnotisören och The girl with the dragon tattoo blir de och förhoppningsvis är dom bra.


RSS 2.0