Very soon.. =)

Är lilla syster här =)

Har typ ångest för att jag inte fått speciellt mycket gjort idag, men nu ikväll har jag diskat, Åke har bakat tårtbotten, sen tog vi och städa ur blomkrukan vi fick av mamma och pappa när dom var ner, bar upp den till förådet, ryckte ur blommorna ur blomlådan på balkongen och planterade ner några ljung istället - höst och vinter känsla!! ME LIKE!!
Dammsugit, vikt ihop kläderna sen vi tvätta igår. Man kan ju vara lite effektiv bara man vill.. haha

Nu är mitt te uppdruckit och jag ska ta och krypa till sängs en sväng. Om några timmar ska man upp igen för att hämta syster yster i Gävle. =)


Natti natti


Torsdag

Torsdag, snart har den här veckan också gått...tiden går snabbt. Känner att inspirationen till att plugga inte riktigt har varit på topp den här veckan. Men så känns det i och för sig typ alla veckor.. haha =/
Inatt kommer syster ner för en lite vistelse =) Ska åka till Gävle och hämta henne när hon kommer dit med nattåget. Blir kul att hon kommer ner och hälsar på en sväng=)


Imorron är det seminarium i marknadsföring...och sen blir det nog en sväng på stan, blir kanske både Falun och Kupolen =) Sen är det födelsedagsfika som väntar när vi kommer hem. Då ska vi gratta världens bästa pojkvän. Som egentligen inte fyller förens på lördag, men som vi ska gratta imorron.

Blää.. vill verkligen ingenting just nu, tror jag ska gå en promenad istället. Solen skiner ju ute och det var faktiskt riktigt skönt väder ute. Åke är dessutom tvungen att jobba över idag så han är de ju ingen idé att sitta hemma och vänta på.


Mumsigt =)

Hitta det här receptet i Året runt tidningen, ett långpannebröd med linfrön.
Testade att baka det idag och det blev jätte gott =)
Passar bra att bjuda syster yster på i helgen när hon kommer och besöker oss =)


Bakat med kärlek <3

Långpannerutor      ca 20 st bitar
50 g jäst
5 dl standardmjölk
2 msk flytande honung
1 msk salt
1 dl linfrön
4½ dl rågsikt
7 dl dinkelmjöl

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader.
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av mjölken, salt, honung, linfrön, rågsikt och nästan allt dinkelmjöl, spara lite till utbakning.
Arbeta degen tills du känner att den är smidig och släpper från bunkens kanter, tillsätt mer mjöl om så behövs. Låt degen stå övertäckt i 40 min.
Täck en lågpanna ca 30*40 cm med bakplåtspapper och tryck med fingrarna ut degen över hela långpannan.
Froma rutor genom att trycka ner degskrapan genom degen ända ner i botten på pannan.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min eller till brödet fått fin färg.
Låt svalna på galler.





6V utmaningen


Den här veckan bestämde jag mig för att ta tag i utmaningen =) 6V utmaningen
Min utmaning är att gå ner 2-5 kg. Belöningen har jag inte riktigt klurat ut än, funderar på att köpa ett par nya jeans eller klippning och färgning hos frissan. Får se vad som känns bäst om sex veckor haha.

Under vecka 1 ska man göra ett Maxtest, det gjorde jag igår. =)

1. 30 min promenad i raskt tempo 3.36km
2.  Plankan på tå 1 min 45 sek
3. Armhävningar på tå 10 st sen på knä 30 st
4. Upphopp 41 st
5. Jägarvila 1 min 15 sek

Förutom maxtestet ska jag även fundera ut 10 saker om mig själv som jag är nöjd/stolt över. Tror nästan att det kommer vara det svåraste att göra.



Idag var jag uppe med tuppen för på dagens schema står, tvätta, baka matbröd, plugga, gå en promenad, för solen skiner ute och sen ikväll är det tjejkväll på plushuset så då ska jag, Kristina och tjejerna gå dit =)
Pratade nyss med syster och hon hade varit och shoppat idag, jag vill också, men får nog hålla mig lugn med plånboken nu under sex veckor och kanske ta belöningen som en shoppingrunda ;) Vi har ju som sagt planer på att ta en tjejdag i Västerås nån lördag framöver.

Ha en fin onsdag !!


Tisdag 28/9

Idag har det varit en riktigt fin tisdag, upp med tuppen klockan 7, solen har varit framme hela dagen och jag har pluggat och stökat runt här hemma. Beställt lite smink har jag hunnit med också.
Nu kommer snart Åke hem från jobbet, då blir det kaffe. =)

Vad har hänt annars då? Inte så mycket, igår var jag en sväng till Kupolen och shoppade ett par nya jeans. =) Sen åkte jag till Falun till Johanna och vi skrev klart analysen vi skulle göra om en affärsplan. Känns skönt att ha den och seminarieuppgiften i marknadsföring klar. Annars känns det som det är bra mycket i skolan just nu, och lite jobbigt att sitta hemma och plugga för man vet som inte riktigt vad det är man måste plugga på. =/ Känns som man bara läser och läser i dom där böckerna, men frågan är ju om det är något som fastnar.

Nu har iaf mina tjejer bokat sina biljetter ner för att äntligen kommer och hälsa på =) 21/10 får vi finbesök från Jannike och Sofia =) Kul att dom kommer och hälsar på, får vi se vad det blir för tokigheter ;)


 Nedräkningen har börjat =)


På lördag fyller älsklingen år också och jag har ännu inte riktigt klurat ut vad han ska få i present, börjar känns lite småstressigt nu faktiskt, brukar vilja ha sånt klart långt i förväg...Ja ja ska nog komma på något riktigt bra =)

Nu rasslar det nog snart till i dörren och då är det dags för kaffe. Måste nog gå och äta nått, börjar bli hungrig. Är ju trots allt ett tag sen man åt lunch nu.

 


Fin Söndag

Tog mig en välförtjänt sovmorgon imorse, dock inte länge som jag trodde men till 9.20 iaf. Skönt att vakna av sig själv och inte ställa någon klocka.
Blev frukost sen lite te till Miami Ink och sen vid elva cyklade vi upp till Domarhagen för att kika på elitseriepremiär i pingis. =) Avesta vann vilket var himla roligt!! =)
Sen cykla vi till Macke och fick kaffe.
Skönt väder idag, SOL!!

Nu är vi hemma, jag har anmält mig på innebandyn ikväll, kikat på Lotta på Bråkmakargatan och nu har Åke hämtat pizzorna =) Nu blir det mat!! GOTT!!


Ha en trevlig söndag kväll!!


"Höstlov"

Idag hade vi seminarium och sen blev det en fika och en shoppingrunda på Kupolen med Maria. Riktigt trevligt. Shoppade en födelsedagspresent till Åke, en externhårddisk och en tröja till mig. =)

Nu känns det nästan som man har lite "lov", inga lektioner fören på fredag nästa vecka. SKÖNT! Men det blir väl till att plugga hemma istället. Men en uppgift gjorde vi klara igår jag och Johanna, så man kan iaf checka av ett skolarbete. =)

Nu har man ätit lite våfflor och ska snart åka iväg och träna, blir skönt att röra lite på sig. Även om man just nu känner sig lite små seg och hellre skulle ha velat stanna hemma. Men omklädningsrummet ska städas ur så det är bara att åka upp och då kan man lika gärna träna också.

Var ut och läste på Idas blogg om 6V Utmaningen. Funderar på om jag skulle köra det jag också, just för att det verkar vara en kul grej =)

Nu är hösten här också härligt!! Var ute och gick förut i veckan och tog lite kort =)

    




Ta en promenad och njut av höstens alla färger,
tänd lite ljus och drick en varm kopp av ditt favorit te
och ro om dej själv, för det är du värd!!




Klantskalle

eller PUCKO som Frida sa. Ja jag är fan riktigt j*vla klantig, hur sjutton kan man lyckas vricka foten en halv timme innan samling till match? Har spelat och tränat på en gropig och knölig plan hela sommaren men på vanliga stenplattor, där lyckas man. ÅHH något less! Höll i 20 min sen ville foten inte nå mer och det var allt man hann med under säsongen sista match som dessutom var ett derby, som vi fan skulle ha vunnit om vi kunde lära oss att prata och hjälpa varandra med passningsalternativ. Domaren var väl inte heller världens bästa, men vi är ju så snälla i alla närkamper också, skulle behöva ta i lite mer och inte ge med oss så mycket. Men det kommer väl, nya tag till nästa år =)
Tråkigt att man inte kunde spela så mycket när man hade egen hejarklack där och allt. Anna och Leona var och kika liksom Åke.

Imorron är det seminarium och sen är det helg, åh vad skönt =) Efterlängde helg det ska bli såååå skönt!!


Nu säger jag och min fot godnatt och tar nya tag imorron. Ska bli skönt att slippa lyssna på dessa politiker som sitter och babblar på fyran, låter som en hönsgård när dom sätter igång. Ibland låter dom som några småbarn som vara håller på och munhuggas. VÄX UPP!!


Nöjd och glad kexchoklad


Smile it makes you Happy =)


Så nöjd med dagen, hyfsat fint väder när jag vaknade imorse, blev frukost, packa ihop alla skolgrejer och sen åka upp till Falun till Johanna för lite plugg. Duktiga som vi alltid är så gjorde vi klart båda uppgifterna så nu kan vi båda njuta av helgen med gottsamvete =) Belönade oss själva med en shoppingrunda och jag hittade vad jag sökte. Åkte hem och där hade älsklingen gjort iordning middag, kyckling i ugn och ris. Mums! Kaffe och surr och mys i soffan sen ringde min fina Maria. =) Åh som jag saknar denna människa!! <3

Nu har vi kollat lite på derbymatchen i hockey, Leksand-Mora 7-1 till Leksand, dom börjar som vanligt varje år, starkt, men sen kommer dom aldrig längre.. haha =P

Nej nu blir det sängen...så man är pigg och på hugget inför sista matchen imorron =)


DERBY!!!!

Avesta DFK-SAIF
19.00 Avestavallen

Godnatt/M


Grå tisdag

Usch, vilken grå och tråkig höstdag det har varit idag, inte speciellt sugen på något alls. Har haft föreläsningar hela dagen, men att åka till Falun idag kändes inte så spännande, men man fick lov att åka ändå. Känns dumt att missa massa bara för att man inte orkar eller har lust. Känns som en dålig bortförklaring.
Fick iaf sluta tidigare på båda föreläsningarna, vilket kändes riktigt skönt. Slapp man stressa till Borlänge och vi hann äta lunch i lugn och ro.

Sen började det regna. Hade ingen större lust att åka och spela fotboll idag och regnet bättra inte på det hela heller. Men efter en stärkande middag med fläskpannkaka åkte jag iväg på träningen iaf, och såhär i efterhand känns det himla bra att jag åkte. =)

Nu kommer äntligen Åke hem, åh har saknat en kram från han hela dagen. =D
Har inte träffat han sen han åkte till jobbet imorse.

Imorron blir det pluggdag med Johanna =) Då ska vi göra klart alla uppgifter vilket ska bli jätte skönt =)

Nej nu blir de te, tända ljus, mys och the mentalist =)


Gräsänka



Nu har man skickat iväg gubben och resten av KA Racing ner till Malmö för lite dragrace i helgen. Själv stannar jag hemma. Fika med Frida och lagfest står på fredagens schema. =)

På lördag blir de en snabbis till Västerås med Kristina och sen flygtävling och födelsedagskalas i Sala. Ska vara lite barnpiga åt Tilde. Kan bli skoj, springa runt och jaga en liten busa på 1,7 år =)

Igår tog vi oss en sväng till Borlänge jag och Åke. Jag skulle träna med Sofie och Johanna. Blev en snabbis på Kupolen innan träningen. Sen blev det ytterliggare en sväng efter träningen. Shoppade faktiskt skinnjackan. =) Så nu har man det gjort. =) Känns riktigt bra.

Avis på Maria också som åker till Grekland på lördag. Jag vill också åka bort till värmen och sola lite. =)
Hoppas hon får en trevlig resa iaf!!





Nej nu blir det sängen, upp tidigt imorron och plugga lite innan Frida slutar och de blir lite välbehövligt fika =)


Ny vecka, nya tag

Idag är det måndag, en dag utan föreläsningar, riktigt skönt faktiskt. Har dock varit duktig och både pluggat och tvättat idag. Himla bra med tidiga tider i tvättstugan faktiskt, man får en bra anledning att kliva upp. Blev en fika på Wiener Condis när Åke slutat jobba, tyckte vi förtjäna lite kaffe och winerbröd efter att han jobbat och jag pluggat och tvättat. =) Dessutom har det varit riktigt bra väder idag också.

Sen blev det en sväng på Coop och hem och fixa iordning lite kassler i ugn och ris till middag. Lite träning blev det sen på kvällen med mina sköna brudar i Skogsbo. Glada miner på träningen ikväll efter stor vinsten igår mot Nyhammar, 9-0 till oss!! =D

På fredag är det LAGFEST!!


Imorron är det tisdag, första föreläsningen i Affärsplanering, ska bli skoj. Sen blir det träning igen på kvällen. =)

Fick ett trevligt telefonsamtal från Jannike idag också. Längtar så himla mycket tills hon och Sofia kommer ner och hälsar på =) Måste planera det snart så man har nått att se framemot nu när höstens mörker kommer närmare och närmare för var dag som går.


Saknar er!! <3


Spotify

Man är ju inte sen på att hänga med ut utvecklingen, men nu har jag tagit mig i kragen och skaffat Spotify. =) 
Åke ska spela lite tv-spel och jag sitter här och skriver och lyssnar på Kings Of Leon.


Två dagar i skolan är avklarat, beställt sista boken till marknadsföringen nu också. Ska ta och göra ett ryck med uppgiften i marknadsföringen som jag och Johanna ska börja med imorron. Kan ju va bra att ha hunnit kolla lite på den innan imorron.

Grym OPE (systers lag) tog och knep åt sig en poäng i derby matchen mot Frösön igår!! GILLAR STARKT!!
Bra jobbat tjejer!!

Dags att göra nån nytta så man kan njuta av onsdagskvällen tillsammans med Söten!! <3
Ska laga god mat, fixa efterrätt och kika på finalen på Fångarna på Fortet. =)


RSS 2.0