SERIEPREMIÄR!!

Nu åker jag till samligen och sen drar vi upp till Hedemora och tar hem tre fina poäng!!
MÅL = SKÅL!!


Taggad som sjutton!!



A freak like me Just needs infinity

Kom precis hem från en skön kvällspromenad, dessvärre blåste det vilket var mindre skönt, men solen värmde litegrann iaf. =)
Gräsänka som man varit idag och förmodligen kommer va några timmar till, har jag bestämt mig för att tillbringa min fredagkväll med Arga snickaren, ett fotbad och jordgubbar. Japp, jordgubbar inte svenska dock ;) Men jag hoppas dom är goda ändå.

Imorron väntar SERIEPREMIÄR!! I div 3 med ADFK mot Hedemora. =) Tagga tagga tagga och ladda ladda ladda!


Bild från träningsmatchen vi spelade på träningslägret


Vecka 2


Vecka två har nått sin ända och jag måste säga att träningen har väl inte varit så himla bra. Det beror nog främst på att jag inte varit hemma, dessutom har det fina vädret gjort att jag hellre tillbringat dagen i en solgrop eller solstol uppe i Bakvattnet. En och annan godisbit har det också hamnat i magen, lixom lite efterrätter och tårta. Men det får bli nya tag nu under vecka 3. Ska försöka ta mig ut så mycket som möjligt trots tentaplugg och inlämningsuppgifter. Ska satsa på att komma upp tidigt och få ut så mycket som möjligt av dagen.
Göra som grannen kanske och satsa på promenad vid 7?


Sammanfattning efter vecka 2:

 21.7 km av totalt 150 km (promenader)
 8 träningspass av totalt 30 (fotbollsträning, match och core)
 4.44 min i plankan av totalt 60 min
 100 armhävningar av totalt 500 stycken (både tå och knä)
› 3 min jägarvila av totalt 20 min



Backwater in pictures

Påsken 2011
Bakvattnet - vinterparadiset


Mamma försöker visa syster hur hon ska gräva sittplatserna.


Syster visar hur man ska gräva


Stekarbrudarna försöker få solbränna


GILLAR!!


Glad tjej som nu får köra skoter på lagligt vis =)


Våfflor med grädde och hjortronsylt - MUMS!!
Blev lite varmchoklad med vispgrädde också =)


En riktig toppen påsk har vi haft uppe i Bakvattnet =) Precis som det ska va och som det alltid är. Synd på det dåliga skoterföret bara, men det är smällar man får ta. Men vi hade ju trots allt turen att ha snö i lederna för att ta oss upp till Ansätten. =)
Fiskat lite har vi hunnit med, utan någon större fångst. Skratt och kortspel har det blivit i massor, både Uno, Chicago och Norrland. Finbesök av min andra moster, kusin, Lars och Thomas. Roligt att dom kom upp. Innan vi åkte satt jag nämligen och kollade igenom gamla fotoalbum, där hittade jag bland annat kort från när dom var upp senast och det var verkligen jääätte länge sen. Då var mina kusiner inte så stora och kaxiga ;)
Nu börjar dom fylla 18 och får gå på krogen, vilket gör att jag känner mig som en riktig gammnucka. haha


Mumsfilibabba

Vilken sjukt onödig lektion vi hade idag, skulle stannat hemma som jag hade tänkt först. Men gillar inte riktigt tanken på att stanna hemma från skolan bara för att jag inte vill/orkar åka till Borlänge. Men idag känns det faktiskt som att det inte hade gjort nått om jag stannat hemma.

Åke är ute i byn så idag fick man laga och äta middag helt ensam - TRÅKIGT!
Fick som tur var middagstips från min kusin igår, så jag testade det idag och det var riktigt gott! Tack Erika!


Mums!!


Tanken för kvällen är att Marina ska vara duktig och plugga, förhoppningsvis hinna med en promenad och sen åka och hämta hem sin gubbe.


Vecka 1


Nu är första veckan i min utmaning avklarad och sammanfattningsvis ser det ut såhär:

9.7 km av totalt 150 km (promenader)
7 träningspass av totalt 30 (fotbollsträning, match och core)
3.20 min i plankan av totalt 60 min
80 armhävningar av totalt 500 stycken (både tå och knä)
2 min jägarvila av totalt 20 min


Dags för vecka två, får hålla händerna i styr när det kommer till påskgodiset. ;) Fast lite unnar man sig säkert, man måste ju leva också som pappa brukar säga. haha
Veckan har gått bra. Imorse var jag på Core, nya övningar som var riktigt bra och jobbiga, kommer nog kännas imorron.


Snart mycket snart....

Sitter vi i bilen påväg norröver...närmare bestämt mot Bakvattnet och vinterparadiset. =) Även om snön till viss del smällt bort och inte vill ge oss några längre tur med skotern ska det iaf bli himla skönt att åka upp. =)
För ovanlighetensskull fyller jag ju inte år i påsk, men tårta blir det iaf för mina nära och kära som inte fanns på plats i Avesta och firade min dag med mig. 

Men man kan ju fundera om man ska va borta i 14 år när man packar, känns faktiskt så.. usch. Och då ska vi bara vara borta i 5 dagar.  Ja ja, samma visa varje gång. ;)


Glad Påsk på er och ät inte för mycket godis =)


Utmaningen

Som jag skrev tidigare har jag bestämt mig för att ta tag i 6 veckors utmaningen igen. Den här gången tänker jag dock inte göra alla "små" grejer som de står att man ska göra, utan egentligen bara köra mitt eget race för att nå mitt mål.
» Min personliga utmaning kommer att vara att försöka undvika godis och fikabröd.
Och att försöka gå ner 2-5 kg.
» Min belöning kommer att vara ett besök hos frissan för klippning och färgning. Något som jag varit sugen på i flera veckor nu. Så det känns bra att utmana mig själv för att äntligen få klippa bort dessa slitna hårtoppar och förhoppningsvis göra nått nytt och roligt med håret.

Grundutmaningen är att jag under dessa sex veckor ska avverka följande:
- 150 km ska avverkas på frivilligt sätt
- 30 träningspass
- 1 h i plankan
- 500 armhävningar
- 20 min jägarvila
- 1 valfri och personlig utmaning

I den första veckan ska man göra ett Maxtest.

#1 30 min promenad i rask takt 3.36 km
#2 Plankan på tå 1.20 min
#3 Armhävningar på tå 8 stycken och på knä 32 stycken
#4 Upphopp 43 stycken
#5 Jägarvila 55 sek


Känns väldigt bra och jag känner mig motiverad och dessutom känns det perfekt att ta utmaningen nu innan påsk, så man får hålla händerna i styr och inte nalla för mycket godis ur påskägget ;)

Träning, skratt och tunga ben

Det tycker jag sammanfattar helgen himla bra faktiskt. =)
I fredags gick resan ner till Stora Sundby, där väntade en helg med träning, match, skatt, bus och tokigheter. För att ge gemenskapen i två nya lag en kick i rätt riktning blev vi indelade i stugor med några tjejer från Skogsbo och några från ADFK. Skoj! Vi startade dagen med frukost och sen hade vi två träningspass under fredagen. Vi fick dessutom ett uppdrag att i varje stuga skriva ihop en låt om våra tre tränare. Något som var lättare sagt än gjort, men himla roligt och alla hade verkligen ihop jätte bra låtar när vi under lördagskvällen fick ställa oss och sjunga med ljuva stämmor. =)
Fredagkvällen innehöll analys av fotbollsmatch, massor med skratt och gemenskap, med lekar, kortspel och annat tok. Jätte trevlig kväll!
Lördagen bestod av ett träningspass plus ett teoripass och sjukt trötta och tunga ben. Man tänker verkligen inte på hur mycket det suger i benen av att byta underlag och träna på vanligt hederligt gräs. Hela vintern har vi ju tränat på konstgräs. Men jag lovar att det var j*vligt NICE att träna på vanligt gräs och jag längtar verkligen efter att få träna på Klockarvallen igen!
På kvällen blev de sång med ljuva stämmor, musiktävling och ännu mer skratt.
Söndagen körde vi ett lite lättare träningspass som till största del bestod av lekar...smälla ballonger, fotbollsbrännboll och straffsparks tävling - som resulterade i fyra veckors gips för en av tjejerna. Tråkig avslutning på en trevlig helg måste jag säga. Men vi vår väl trösta oss med att det var den enda skadan och inte heller en såkallad "fotbollskada". Det sista som hände på söndagen var att vi spelade en träningsmatch, som vi vann med 2-0.


En jätte trevlig helg, men det var skönt att få komma hem igår. Åke kom och hämtade upp mig på vallen och vi åkte hem till Anna och Klas och grattade Anna på hennes födelsedag. Var verkligen sjukt trött och höll nästan på att somna i deras soffa. haha.




Träningsläger

Idag bestämde jag mig för att ta nya dag med sexveckors utmaningen. Och då är det ju inte helt fel att dra iväg på lite träningsläger =)

Väskan är packad, och tro de eller ej så klara jag mig med en väska plus en ryggsäck. =) Trodde de skulle bli minst en väska till, kändes som jag skulle flytta när jag lagt upp allt på sängen. haha

Imorron 06.00 bär det av ner till Eskilstuna för en träningshelg. Ska bli riktigt roligt =)

Så nu blir det sängen så man orkar upp tidigt tidigt imorron. Har nog en glad pojkvän som får frukostsällskap imorron ;)
Återkommer efter helgen om maxtesterna på utmaningen.

Återkommer efter helgen.


Rädda liv - Ge blod

Alla friska människor borde lämna blod, att hjälpa och ge andra människor en andra chans i livet.

Jag var och lämnade blod idag och det känns så bra att veta att mitt blod kanske kommer hjälpa någon annan. Under tiden jag satt och väntade läste jag ett informationshäfte om blodgivningen, där stod det om en kille som hade en blodsjukdom som gjorde att han var tvungen att få blod var fjärde vecka. Tack för att blodgivning finns!
Det är ju ett sånt enkelt sätt att hjälpa andra på. Så jag uppmanar alla att gå och lämna blod!

Rädda liv - Ge blod


Happy Birthday

Igår var det min dag och dags att fira in den 25 födelsedagen, shit, det är ju halvvägs till 50 och nu kan man inte längre säga att man är närmare 20 än 30. Vart har tiden tagit vägen? Är man verkligen 25 år gammal? Tycker det känns som man fortfarande är runt 20.

När min kompis visade sin inbjudan till 10 år sedan dom gick ut nian, fick jag verkligen lite åldersnoja, för nästa år är det ju faktiskt min tur att ha återträff med min gamla klass från nian. Även om tanken får mig att känna mig sjukt gammal så ska det ändå bli himla spännande att se vad det blivit av alla och vad dom gör nu. Även om man får lite uppdatering på Facebook emellanåt.

Dagen igår var iaf väldigt bra. Åke väckte mig och uppvaktade med paket. Någon sång blev det inte, då han inte ville förstöra min dag som han så fint la fram det. ;)
Men efter frukosten ringde mamma och sjöng istället. Efter att ha surrat med både henne och syster tog jag tag i att fixa tårtan som skulle bjudas på under kvällen.

Eftersom den 9 April är ett sånt himla bra datum fyller ju även Åkes syster Kristina år samma dag. Så vi bestämde att vi skulle ha gemensamt födelsedagsfirande ute hos henne för de närmast sörjande ;)
Linn skulle fixa tårta, muffins och rulltårta. Så jag bestämde att mitt strå till stacken skulle bestå av Lördagskakor och Kolakakor. Misslyckades dock totalt med första satsen kolakakor som flöt ut över hela plåten. =/
Gjorde en ny som blev något bättre men noga som man är blev man ju inte helt nöjd ändå. Då även dessa flöt ut. Lördagskakorna hade vi premiär på, första plåten brände vi litegrann, men dom andra blev desto bättre.
Skyller dock på det glutenfria mjölet som inte håller ihop på samma sätt som vanligt mjöl. Men kakorna blev uppskattade och det är väl trots allt huvudsaken.

Födelsedagsfika i byn och sen åkte vi över för att vara på plats när mina gäster för kvällen skulle dyka upp.



Kvällen avslutades med att vi skulle se The American, för er som inte vet så är det filmen med George Clooney som till viss del spelades in uppe i Jämtland. Måste dock säga att det inte är någon film jag rekommenderar, den var sjukt seg, hände ingenting. Thriller? Nej tack, snarare en drama med lite lite pang pang.


Tackar mina fina vänner som förgyllde min födelsedag!  

 


Idag är det MIN dag!

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är Marinas födelsedag!
HURRA HURRA HURRA!!

Min dag och bästa presenten fick jag igår när MODO slog Södertälje i den avgörande matchen om vilket lag som skulle bli kvar i elitserien i ishockey! Den presenten tackar vi för!


Onsdag

Tidig föreläsning idag 8-10, ingen sovmorgon här inte. Men det är lätt värt att kliva upp strax före sex och sen ha skolan avklarad och resten av dagen ledig till annat roligt =)
Jag tillbringade några timmar med Frida, sallad, shopping, dock inte för mig mer än mat på Coop.
Nu kom precis Åke hem så nu blir det lite kaffe och kanelbulle =)

Spelarrådsmöte ikväll och sen lite fotbollsträning.


Dag 20 - Den här månaden

April, den bästa månaden på året enligt mig. April är min månad med min dag. Den innehåller också massa härliga vårtecken och ger en riktig vårkänsla med sol och snön som tinar bort. Fast April är ju rätt känt för sitt "aprilväder" med en värmande sol ena dagen och nästa dag snöar det. Men vad vore April utan sitt kända väder? Min aprilmånad kommer innefatta en mängd olika saker, träningsläger, födelsedagar med tårta och presenter, träningsmatcher, PÅSK som innebär en tur upp till fina Bakvattnet, skoteråkning, varma mackor, varm choklad med mintu, påskägg och bara massa mys!
April kommer också bli månaden när jag äntligen kunde ta tag i träningen igen efter 6 veckors förskylning. Peppar peppar har den ännu inte tagit om så nu hoppas jag att den håller sig borta ett bra tag.


Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar 
Dag 04 – Det här åt jag i dag 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag 
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick 
Dag 09 – Min tro 
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag 
Dag 11 – Mina syskon 
Dag 12 – I min handväska 
Dag 13 – Den här veckan 
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss 
Dag 17 – Mitt favoritminne
 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag 
Dag 19 – Detta ångrar jag 
Dag 20 – Den här månaden 
Dag 21 – Ett annat ögonblick 
Dag 22 – Det här upprör mig 
Dag 23 – Det här får mig att må bättre 
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – Hemma hos mig 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 – Mina ambitioner 
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Dags för nya tag...

Nu vecka, nya tag, nya kurser och nya utmaningar. Börjar inte fören klockan 15 idag, så himla drygt. Tänk om vi hade haft lektion vid 8 istället då hade jag suttit i bilen påväg hem nu.

Helgen har varit riktigt bra faktiskt. I fredags var jag ju gräsänka och satt hemma med tårar som rullade nerför kinderna, inte för att jag var hemma själv men för att Dear John var så himla sorglig.
Jag har blivit väldigt känslosam och blir rörd för minsta lilla. Haha ja jag gråter typ när Askungen får sin klänning.
I lördags bakade jag tekakor och sen cyklade jag upp till Avestavallen för att kika på fotboll. STOR seger blev de mot Norrby och ADFK vann med 7-1.
Efter matchen blev de hem och laga ihop lite middag till grabbarna grus som kom hem från Karlstad. Sen var det dags att byta om och ladda inför lite fest. Och vilka partyprissar vi är.. haha Emil somna på soffan och jag och Åke somna i sängen, vakna 19.20 och var helt död typ.. haha
Men efter första cidern vaknade man till, blev en lugn förfest och sen hamna vi på Kingen. Träffa Emma, roligt. Sen träffa vi även på Jocke, som var typ den sista personen vi väntat oss att träffa på. Satt och prata lite med hans kompis som det visade sig hade rötter till Östersund och sedan även ha lite kontakter i Lit. Haha ja världen är bra liten ibland faktiskt. =)
Söndagen blev en lugn tillställning, film och sen en sväng ut till byn.

Nu ska jag strax kika på våra bästa år och sen kila upp till Team Sportia och lämna in mina byxor som var JÄTTE tajta. Usch!! Ryser i hela kroppen när mjukisbyxor sitter som tajta jeans. 

Gräsänka...

Gubben drog till Karlstad och jag blev kvar hemma. Så ikväll blir de gräsänke fredag med pizza, öl, film och godis.
Har varit barnvakt åt lilla Tilde idag. Det är så roligt att få låna lillbusan ibland. Tråkigt att det var sånt skitväder idag bara, det har varit grått och typ regnat mest hela dagen. =/ Så vi har fått hållt oss inne med filmen Bilar och ritat lite teckningar.

Eftersom jag är hemma själv ikväll tänkte jag passa på att kika på lite filmer som kanske inte uppskattas lika mycket av min sambo. ;) Dear John har jag inte sett förut, men har hört att den ska va bra. Och Fantomen på operan kan man ju se flera gånger om bara för att det är sån himla fin musik. =)


RSS 2.0